Ås kommune jobber aktivt med å kartlegge mulighetene for å kunne huse den forventede flyktningestrømmen som følge av krigen i Ukraina. Vi trenger hjelp og ønsker derfor å inngå flere avtaler med private utleiere. 

– Vi er på jakt etter hybler og små leiligheter til enslige og større boliger/leiligheter med 3-4 soverom til familier. Dersom du kan tenke deg å leie ut til Ås kommune og flyktninger, håper vi du kan sende inn skjema til oss

Det er også behov for boliger til flyktninger som kommer fra andre steder enn Ukraina, sier virksomhetsleder for eiendom, Linn Reppe.

Send skjema til kommunen

Vi ber alle innbyggere som har lyst og mulighet til å leie ut en bolig til flyktninger om å melde fra til kommunen. Det kan du gjøre ved å fylle ut dette elektroniske skjemaet. 

I skjemaet beskriver du boligen, antall rom, adresse og en del annen nødvendig informasjon.

Ønsker du å fylle ut skjemaet for hånd, kan du hente papirskjema på Ås innbyggertorg i Ås rådhus, eller laste det ned for utskrift her

Ås innbyggertorg tar også imot utfylt skjema, eller du kan sende det til oss på e-post til post@as.kommune.no.

Kontaktinformasjon

De som henvender seg til oss vil få tilsendt mer informasjon. Du forplikter deg ikke til å stille boligen til disposisjon ved å melde fra til kommunen, men bidrar til at vi får bedre oversikt over hvem vi kan kontakte når behovet melder seg.

Har du spørsmål kan du kontakte boligkontoret på telefonnummer 457 41 385 (mandag og onsdag 12-15 og fredag 08:30-11:00).

Informasjon fra brannvesenet

Follo brannvesen har gitt ut et eget skriv til boligeiere som skal ta imot flyktninger fra Ukraina. Det finner du her.