Om barnehagen
Nordby barnehage åpnet i august 2020. Barnehagen ligger helt inntil skogkanten ved Nordby idrettsanlegg i nærheten av Nordby skole.
Barnehagen skal ha plass til ca. 150 barn fordelt på 8 avdelinger. Med utgangspunkt i kommunes behov for barnehageplasser i 2020/2021 ble det åpnet 3 avdelinger august 2020. Februar 2021 ble det åpnet en avdeling til. De andre avdelingene åpnes etter hvert som det blir behov for flere barnehageplasser i kommunen.
Administrasjonen
Styrer: Lene Øye Svendby, tlf. 64 96 27 11, e-post: lene.svendby@as.kommune.no
Sekretær: Annicken Hoel
Kokk: Marcus Svennson Oterholm
Spesialpedagog: Ingrid Nordby
Avdeling Lynet
De som skal jobbe på Lynet er:

Bahati Bora-Uzima, teamleder

Camilla Skjerve Erikstad, pedagogisk leder

Janne Midtbø, assistent

Mona Økland Wennevold, assistent

Sandra Riis Pedersen, fagarbeider
Trykk for å lese refleksjonsbrev fra Lynet
Avdeling Regnbuen
Telefonnummer til Regnbuen er : 64 96 27 13 / 940 21 405
Barnehageåret 2023/2024
Avdelingen har 24 barn i alderen 3-5 år.
De som skal jobbe på Regnbuen er:
Ida Johanne Kure Strand, teamleder
Silje Olastuen-Heier, teamleder
Neslihan Øzen, assistent
Daiga Valdmane, assistent

Isabel Stensen Nygård, fagarbeider(en dag i uken)

Parisa Zamani, lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget(t.o.m. 31.01.2024)
Avdeling Snøfallet
Avdeling Snøfallet, telefon: 64 96 27 14 / 959 51 902
Snøfallet 2023/2024
Avdelingen skal ha 14 barn i alderen 2-3 år.
De som skal jobbe på Snøfallet er:
Amina Cecilie Khayre, teamleder
Elise M S Avnskog, pedagogisk leder
Sissel Østli Kirstihagen, assistent
Suzana Syla, fagarbeider

Siri Rengphimai, assistent(t.o.m. desember)
Avdeling Nordlyset
Avdeling Nordlyset, telefon: 64 96 27 15 / 454 36 991
Nordlyset 2023/2024
Avdelingen har 14 barn i alderen 1-2 år.
De som skal jobbe på Nordlyset er:
Jimmie Poots, teamleder
Marte Herum Kristensen, fagarbeider

Berglijot-Ruth Børtveit, pedagogisk medarbeider
Sandra Løvseth Bernstsen, assistent
Tove Irene Moseby Ruse, fagarbeider
![Parisa Zamani_70x70[1].jpg](https://img3.custompublish.com/getfile.php/5202634.2703.kb7w7qmnqbkbmw/Parisa+Zamani_70x70%5B1%5D.jpg)
Parisa Zamani, lærling, barne- og ungdomsarbeiderfaget(f.o.m 01.02.2024)
![]() |
Vi bruker ASK på kjøkkenet, og barna forsyner seg selv |
Mat og måltider
I Nordby barnehage har vi en tro på at barn kan, vil og våger. Vi legger til rette for at måltidene har mestring og måltidsglede som grunnpilarer i alt vi gjør. I praksis vil dette blant annet si at vi er opptatt av at barna øver på selvstendighet i samarbeid med nære voksne.
Vi bruker alternativ supplerende kommunikasjon (ASK) i barnehagehverdagen – også i måltids og kjøkkensituasjoner. Vi bruker for eksempel tegn til tale aktivt i samtalen ved måltidsituasjonen, samt symboler på både buffeten og menyen.
Vi følger helsedirektoratets anbefalinger for mat og måltider i barnehagen (https://www.helsedirektoratet.no/retningslinjer/mat-og-maltider-i-barnehagen), og tilbyr et varier kosthold. Vi er opptatt av at barna skal få smake på ulike matretter, både norsk husmanskost og internasjonal mat. Det er i de første leveårene man legger grunnlaget for barnets videre smaksopplevelse, kosthold og livsstil.
Hvis man ønsker, kan man spise medbrakt frokost i barnehagen. Dette skjer på fellesrommet fra 7:15 – 8:45.
Barnehagen serverer lunsj kl. 11.00, og vi spiser matpakke (medbrakt – barnehagen serverer frukt) ca. kl.14.00.
Følg oss gjerne på Instagam: @kokken_i_nordby_bhg
Diverse
Klikk her for å lese årskalenderen til Nordby barnehage.
Vi har mottatt midler fra Sparebankstiftelsen til innkjøp av skøyter og skøyteutstyr. Dette låner vi ut gratis til barn og unge i nærområdet. Om du ønsker å låne dette tar du kontakt med barnehagen, utstyret må hentes i barnehagens åpningstid og avtale om lån må skrives.
Det vil være en tidsbegrensning på lengde av lån av utstyr.

Kunstverkene i Nordby barnehage
Ideen til skulpturene tar utgangspunkt i noen kjente barnesanger som jeg selv har vokst opp med, og flere av dem er kjente for de fleste. Jeg presenterte opprinnelig flere forslag, bl.a. Fola, fola blakken og Kjerringa med staven, men vi måtte kutte ned på antallet og endte opp med 6 sanger til sammen. I Trollmors vuggevise har jeg tatt med trollfar også selvom han ikke er med i sangen. I Mikkel rev er selvsagt pappas flosshatt med.
Skulpturene er støpt i bronse; noen er pulverlakkert, resten patinert, dvs at bronsen oksyderer og blir svartere, brunere eller grønnere når den tilsettes kjemikaler. Det var morsomt og interessante å jobbe med disse motivene. Dyr er ikke enkelt å lage fori du må sette deg inn i anatomien til hvert enkelt dyr og finne modeller på bondegårder og/ eller studere naturfilmer og bilder. Når jeg lagdeTordivelen og flua besøkte jeg zoologisk museum og fikk studere innsektsamlingen deres. Tordivelen er tilogmed godkjent av en av museets insekteksperter. Til menneskefigurene brukte jeg modeller fra venner og familie. De ser ikke ut som troll i virkeligheten men jeg forstørret neser , føtter og hender og overdrev bevegelsene.
Jeg lagde først skisser i plastelina i liten størrelse som ble godkjent av kunstutvalget før jeg gikk videre med å lage skulpturene i full størrelse, først modellerte jeg dem i leire med metall-skjelett inni og eventuelt ispoporkjerne for store volumer. Når jeg var fornøyd med skulpturen lagde jeg negativ form i silikon med gipskappe . Da kunne jeg lage en eksakt kopi. I noen tilfeller støpte jeg en gipskopi som jeg jobbet videre med. Da måtte jeg lage en ny form igjen som jeg så tok med til støperiet der bronseskulpturen ble laget med den såkalte " lost wax" teknikken.
Etter at bronseskulpturene var blitt patinert eller lakkert og påsveiset fester ble de tilpasset festehull i steinblokker (fundamenter) som tilslutt fraktet til barnehagen og gravd ned i bakken der skulpturene ble montert og fastlimt.
Gisle Harr
Kunstner