Kulturskolen internasjonalt band

Band

Er du mellom 10 og 20 år og drømmer om å spille i band?
Her får du spille musikk fra alle mulige sjangre sammen med jevnaldrende musikere. Det er fokus på lytting, spilleglede og å føle seg trygg på scenen.  Bandmusikerne får anledning til å spille konsert flere ganger i året, både i og utenfor kulturskolen.

For tiden er det to forskjellige band i Kulturskolen i Ås:

  • Band 10-13 år (krever ikke forkunnskap på instrumentet)
  • Band 14-20 år (for de som har spilt musikk i noen år)

Begge band er åpne for nye medlemmer på alle instrumenter. Skriv litt om nivå, alder og eventuelt ferdigheter på hvilket instrument under merknader når du søker. Bandelever anbefales å ha eget instrument og ta instrumenttimer i tillegg. Hvis du ikke har eget instrument, kan det være mulig å leie et instrument fra kulturskolen.

https://www.as.kommune.no/gruppetilbud.551570.no.html#p638575110

Bandundervisning foregår på onsdager.

  • Band 10-13 år: kl14.25-15.25
  • Band 14-20 år: kl17.10-18.10 
  • Pris følger vanlig gruppetakst, se priser her
    Lærer: Stan Callewaert

Påmelding, trykk her

Big Ås Band (BÅB)

Dirigent: Petter Bals Udnes 

Big Ås Band er et ungdomsstorband som driftes av skolekorpsene i Ås og kulturskolen. Dette tilbudet er til for ungdom på blås- og bandinstrumenter i alderen 13-19 år. Gjennom sesongen deltar storbandet på konserter med skolekorpsene, Ås jazzfestival og arrangementer i regi av kulturskolen. Det kreves ikke et bestemt ferdighetsnivå for å spille i storbandet, dette er et tilbud for dem som ønsker å spille rytmisk musikk med andre på samme alder. Musikanter i kommunens skolekorps spiller gratis i Big Ås Band. Andre medlemmer betaler 900,- pr semester. 
Øvelser skjer ca en fredag/lørdag i måneden. 

Påmelding her

Digital musikkproduksjon

Søk for å melde interesse, vi starter opp igjen tilbudet når vi har fått nok søkere.

Her skal elevene lære å lage musikk og behandle lyd på PC. 
Dette er for deg som har lyst til å produsere musikk, og lære seg grunnleggende ferdigheter innen musikkteknologi.
Vi kommer til å innspille, programmere, manipulere, komponere, remixe og presentere musikk. Elevene blir også introdusert for enkel musikkteori, rytmikk og notelære.
Programmet vi bruker heter Reason (www.propellerheads.se). Elevene får mulighet til å laste ned programmet på egen maskin, og det oppfordres til å jobbe på egenhånd.
 
Undervisningen foregår i grupper.
Det er en fordel om elevene har bakgrunn fra å spille et instrument, men det er ikke et krav.
 
Det er mulig å bruke egen laptop, men ikke nødvendig da kulturskolen stiller med nødvendig utstyr.
 
Alder: fra 5. klasse.
 
Sted: Kulturskolen, Gamle Åsgård.
 
Tidspunkt: Tirsdager 17.05-18.05
 
påmelding, trykk her

Gitargrupper 3. klasse - 19 år. Ås, Nordby og Sjøskogen

Gitargruppene er inndelt etter nivå og, i størst mulig grad, alder. 
Her kan du komme som nybegynner, eller du kan ha stor glede av samspill med andre hvis du er på et mer avansert nivå.
Elevene lærer å spille akkorder, fingerspill, melodier og gitarsoloer. 
Det spilles etter besifring, tabs, noter og gehør.
Elevene presenteres også for elementer som teori og moderne musikkhistorie.
Vi har forskjellige grupper og lærerne vil flytte eleven over på den gruppen som passer den enkelte eleven best.
 
onsdager:
Rytmisk gitar 1-3  (nybegynnere) har undervisning på akustisk gitar (avhengig av nok påmeldte)
 
tirsdager: 
Rytmisk gitar 4-6 (litt øvet)har undervisning på akustisk og elektrisk gitar.
Elevene oppfordres til å øve mellom hver gang.
 
Sted: Kulturskolen, bandrommet i kjelleren på Gamle Åsgård.
påmelding, trykk her
 
Torsdager:
Sjøskogen skole 15:45-16:30
påmelding, trykk her
 
Lærere:

Musikal - sang, dans og teater

Musikaltilbudet på Kulturskolen i Ås er ganske unikt: Vi lager vår egen musikal hvert år. Vi er to pedagoger på dette kurset, som skriver manus med utgangspunkt i sanger vi henter fra ulike musikaler. Dansepedagog Kristine lager koreografier, vi plukker kostymer og rekvisitter, og til sammen blir det en oppsetning tilpasset årets elevgruppe. Produksjonen blir dermed ulik hvert år! Forestillingen finner sted på Kulturhusets hovedscene. 

To timer i uka får elevene gruppeundervisning i sang, dans og teater. Lærere er Kristine Mari Hansen og Vilde Didriksen. I selve musikalen er det rom for å ha større rolle i én av disiplinene hvis ønskelig, men i løpet av året skal alle gjennom sang, dans og teater – med andre ord, vi fordyper oss i sjangeren musikal. Vår erfaring er at elevene vokser og utvikler seg veldig i løpet av et år med lek og utfordring på scenen, og at de etter endt forestilling opplever enorm mestringsfølelse. Tilbudet er for ungdom mellom 11-18 år. 

 
Alder: 6. klasse og oppover. 
Torsdager kl. 18:00-20:00
Hvor: Ås vgs dansestudio
Avluttes med stor forestilling fredag 21.april 2023 i Ås Kulturhus
 
Lærere:

Musikklek 3-5 år

Musikklek er for 4-5 åringer. Her skal vi leke med musikk, bevegelse og spillaktiviteter gjennom sang, dans, rim, regler, rytmeinstrumenter og stavspill. Vi jobber med musikkens grunnelementer og bruker lek som metode. Målet er å gi barna et positivt forhold til musikk, og legge et grunnlag for videre musikkundervisning. Undervisningen er på torsdager på Kulturskolen.

Musikklek 3-4 år kl. 15.45-16.30. Her er foresatte med, og vi leker sammen med musikk. Denne gruppen er ikke aktiv skoleåret 23-24.
Musikklek 4-5 år kl. 16.45-17.30.  Denne gruppen er uten foresatte. Denne gruppen er ikke aktiv våren -24.

Lærer: Siri Beate Rygg

 

Musikkverksted 1.-3. klasse, Åsgård modulskole

Vi jobber med å utvikle de musikalske grunnferdighetene: Lytte, lage lyd, synge, bevegelse, rytmikk, dynamikk, komponere, finne sin plass og bidra til en helhet.
 
Dette gjør vi gjennom lek, komponering i fellesskap, improvisasjon, imitasjon og fremføringer. Barna får spille sammen med en dyktig utøvende musiker som er god til å binde barnas ideer sammen til et musikalsk stykke.
 
Vi har et stort utvalg av instrumenter som trommer, perkusjon, melodiinstrumenter og elektroniske instrumenter,  som klinger fint selv for nybegynnere.
Musikkverksted Ås 1.-3 klasse torsdager, 14.45- 15:30 på Kulturskolen i Ås. 
 
påmelding her

Pianogruppe rytmisk sjanger

Gjennom samspill med flere keyboard og pianoer, blir elevene kjent med musikalske grunnelementer innen rytmisk musikk, som besifring, elementær notelesing, improvisasjon og grooves. Undervisninger skjer i grupper på ca 3-5 elever pr. gruppe.

Repertoaret inneholder kjente pop-og rock låter, blues&jazz standards, latino&worldmusic m.m. spesielt arrangert for tangenter.

Bli kjent med lydene, med mulighetene på et keyboard og lær deg å akkompagnere eller å spille solo.

Bli kjent med mange kule låter du kommer til å ha glede av i lang tid fremover!

Vi spiller sammen fra første gang og vi forbereder oss til flere konserter i løpet av året. 

Med en god dose fantasi og humor, skal vi "jamme" gjennom alle stilarter og vi skal utforske de ulike instrumentene som ligger i et keyboard, med masse ulike klanger...med et tastetrykk!

Tilbudet tilpasses alle aldre og ferdigheter fra 3.klasse og t.o.m videregående skole. Uansett om du har spilt piano fra før eller starter helt uten note- eller instrumentkunnskaper, er du velkommen som søker.

Undervisningen foregår på mandager i mursteinsbygget vi kaller Gamle Åsgård, Skoleveien 7, spilletimen varer i 45 minutter. 

Lærer: Josef Zahariassen 

Påmelding, trykk her 

Pianogruppe klassisk sjanger

Gjennom samspill med flere keyboard og pianoer, blir elevene kjent med musikalske grunnelementer innen klassisk musikk, som notelesing, gehørurvikling, komponering, teknisk utvikling og bygge opp et konsertrepertoar. Undervisninger skjer i grupper på ca 3-5 elever pr. gruppe.

Konsertrepertoaret vil være morsomme og fine klassiske stykker som elever lærer fra hånd til hånd, altså at lærer viser, deretter hermer eleven. Disse stykkene læres ikke gjennom noter. Notelesing vil bli lært gjennom leker og gjettekonkurranser i tillegg til å skrive egne enkle komposisjoner på et noteark. Gehøret vil bli utviklet slik at eleven selv klarer å finne fram til melodier kun på øret. Gjennom å styrke disse fem nøkkelkompetanse i pianospill, vil eleven få et godt grunnlag for videre utvikling. 

På timene vil det være fokus på at mye kan læres gjennom lek og fysisk aktivitet. Rytmer vil bli lært gjennom klapping og marsjering. Gehør vil bli utviklet gjennom sang og håndtegn (Kodàly-metoden). Vi spiller sammen fra første gang og vi forbereder oss til flere konserter i løpet av året. 

Tilbudet tilpasses alle aldre og ferdigheter fra 3.klasse og t.o.m videregående skole. Uansett om du har spilt piano fra før eller starter helt uten note- eller instrumentkunnskaper, er du velkommen som søker.

Undervisningen foregår på onsdager fra 16:15-17:00 og foregår i lokalene til Kulturskolen i Ås sentrum, Skoleveien 7. 

Lærer: Jonas Aune

Påmelding her

Korps: Nordby skolekorps

Kulturskolen tilbyr undervisning i fløyte, klarinett, saxofon, trompet, waldhorn, trombone, baryton, tuba og slagverk tilknyttet Nordby skolekorps.
Korpsene er delt inn i tre nivåer etter hvor lenge man har spilt; aspirant, junior og hovedkorps. Alle grupper øver mandager på Nordby Skole, mediateket/SFO-inngangen
Les mer om Nordby skolekorps på deres egen hjemmeside Nordby skolekorps
 
Dirigent hovedkorps: Kristoffer Kregnes
Dirigent aspirant og junior: Siri Beate Rygg (Petter Bals Udnes f.o.m mars)
Ås jente- og guttekorps 17
Korpset spilte ved NMBU, 17. mai 2021

Korps: Ås jente- og guttekorps

Kulturskolen tilbyr undervisning i fløyte, klarinett, saxofon, trompet, waldhorn, trombone, baryton, tuba og slagverk tilknyttet Ås jente- og guttekorps.
 
Korpsene er delt inn i tre nivåer etter hvor lenge man har spilt: aspirant (1. spilleår), junior (2.-3. spilleår) og hovedkorps (fra 4. spilleår). Ås JoG øver på Ås ungdomsskole på tirsdager.
 
Les mer om Ås jente- og guttekorps på deres egen hjemmeside
 
Dirigent hovedkorps: Siri Beate Rygg
Dirigent aspirant og junior: Petter Bals Udnes

Strykeorkestere

Instrumentalelevene på fiolin og cello deltar i orkester når de er klare for det.
øvelsene er på onsdager i Ås. 
 
Orkesteret Tuttifrutti - onsdag kl. 17:30-18:15 - Lærer: Elisabet Olhans
Orkesteret Capricciosa - onsdag kl. 17:30-19:00 - Lærer: Niklas Djurle
Orkesteret Vesuvio - onsdag kl. 18:15 -19:15 - Lærer Elisabet Olhans
Orkesteret Quattro Stagioni - onsdag kl. 19:00 - 21:00 - Lærer Niklas Djurle