Barnedans 4-6 år

Barnedans er lek med musikk, rytme og bevegelser. Barna lærer å bevege seg til musikk: barnemusikk, klassisk musikk, samtidsmusikk og pop/rock. Det vil bli full fart i 45 minutter, og alt vi gjør har en pedagogisk baktanke. Barna får jobbe med motorikk, koordinasjon, rytmikk, romfølelse og kreativitet. Dette passer både for gutter og jenter.

Breakdance

I breakdance kombinerer vi innlæring av nye dansetrinn med «freestyle» og eget uttrykk. House får opp pulsen (høyintensitet), kjapt fotarbeid og groove til housemusikk. Begge sjangre har mye fokus på koordinasjon og kroppsbevissthet.

 • Breakdance 1 (1.-4. klasse) 45 minutters undervisning.
 • Breakdance 2 (5-10 klasse) 45 minutters undervisning.

Dans - 1. og 2. trinn

Dette er en time som skal motivere og introdusere barna til forskjellige dansesjangere. Vi skal innom hip hop, jazzdans og klassisk ballett, og vi vil i tillegg flette inn danseleik og kreativt arbeid.
Tanken bak denne timen er at vi vil legge en plattform der barna blir kjent med ulike måter å bevege seg på, slik at de kan velge å spesialisere seg fra 3.klasse. Dette blir gøy, og timen blir veldig variert! 45 minutters undervisning i SFO-tiden.     

Hip Hop fra 3. klasse

Hip hop har for lengst gått fra å være en undergrunnsbevegelse i USA til å blant annet bli en av de mest populære dansesjangerne over hele verden.
Denne timen tar for seg oppvarming, isolasjoner, forskjellige basistrinn innenfor hip hop og streetdance, styrke og koreografier. Vi jobber også med litt forskjellige triks.
Musikalitet, koordinasjon, "jording" og rytme er viktige stikkord. Både den nyeste hip-hop musikken og gamle hip-hop klassikere er lydbildet i disse klassene.
I streetdance blander vi commercial/girly style med hip hop og dette er nytt tilbud for høsten 2022.

 • Hip hop 1 (3. - 4. kl): 45 minutters undervisning.
 • Hip hop 2 (5. kl): 45 minutters undervisning.
 • Hip Hop 3 (6. - 7. kl): 60 minutters undervisning.
 • Hip Hop 4 (8.-10. kl. og oppover): 60 minutters undervisning.
 • Hip Hop 5 (VGS)  60 minutters undervisning.
 • Streetdance (5.-7 kl) 45 minutters undervisning.

Jazz fra 3. klasse

Med mye av dagens popmusikk som barn og ungdom identifiserer seg med, lærer vi danseteknikk og koreografier. Jazzdans handler om styrke, eksplosivitet, musikalitet, fleksibilitet og uttrykk, og vi gjør en rekke øvelser for å mestre dette. Timen er sammensatt av både tekniske øvelser og oppvarming i senter, forskjellige kombinasjoner over gulvet, og forskjellige koreografier fra ulike stilarter innenfor jazzdans, og timen vil ha et variert dynamisk spekter. 

 • Jazz 1 (3. - 4. kl): 45 minutters undervisning.
 • Jazz 2 (5. - 7. kl): 60 minutters undervisning.
 • Jazz 3 (7. - 8. kl): 60 minutters undervisning.
 • Jazz 4 (9.-10. kl): 60 minutters undervisning.
 • Jazz 5 (VGS): 60 minutters undervisning.

Klassisk ballett fra 1. klasse

Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer. Det er god styrketrening for hele kroppen, du får økt kroppskontroll og bevegelighet, i tillegg er det gøy. Denne vakre dansestilen trenger disiplin og repetisjoner for å få økt forståelse for bevegelser brukt i alle dansestiler. Vi jobber med øvelser ved barren, i senter og koreografi.

 • Klassisk ballett 1 (1. - 2. kl): 45 minutters undervisning.
 • Klassisk ballett 2 (3. - 4. kl): 45 minutters undervisning.
 • Klassisk ballett 3 (5. - 7. kl): 60 minutters undervisning.
 • Klassisk ballett 4 (fra 8. kl.): 60 minutters undervisning.
 • Klassisk ballett 5 (ungdom/voksne): 90 minutters undervisning.
 • Tåspiss* (fra 7. kl): 30 minutters undervisning. *Kombineres med klassisk 3,4 eller 5, etter lærers vurdering og er ikke et tilbud for nybegynnere.

Liten og stor

Dette er for de minste barna sammen med en voksen ledsager, for å virkelig kunne utfolde oss trygt i gruppen og hele tiden møte alle barnas behov. Disse 45 minuttene er en ordentlig bonusstund sammen med barnet ditt. Legg resten av hverdagsverden ute i garderoben og kom inn og lek med oss i en klasse hvor dere sammen gjør øvelser og beveger dere rundt i rommet ut fra pedagogens instrukser. Variert musikk og enkle, godt forklarte bevegelser gjør dette til en lettfattelig time for både små og store, og er en enklere versjon av «Barnedans 4-6 år». 45 minutters undervisning.

Moderne fra 5. klasse

I moderne (contemporary dance) kombinerer vi danseteknikk, gulvarbeid med utforskning av tyngdekraften. Dansestilen utviklet seg i starten av 1900-talet som en motreaksjon til den klassiske balettens "stramhet", og ses derfor på som en friere dansestil. Barbeint møter vi i dansetimene: releaseteknikk, moderne danseteknikker som Graham/Cunningham, improvisasjon, akrobatikk og partnering. Vi nyter bevegelsene i senter, over gulvet, fritt i rommet og i koreografi.

 • Moderne 1 (5.-6. kl): 60 minutters undervisning.
 • Moderne 2 (7.-8. kl.): 60 minutters undervisning.
 • Moderne 3 (9.-10. kl): 60 minutters undervisning.
 • Moderne 4 (VGS): 60 minutters undervisning.

Musikal - sang, dans og teater

Musikaltilbudet på Kulturskolen i Ås er ganske unikt: Vi lager vår egen musikal hvert år. Vi er to pedagoger på dette kurset, som skriver manus med utgangspunkt i sanger vi henter fra ulike musikaler. Dansepedagog Kristine lager koreografier, vi plukker kostymer og rekvisitter, og til sammen blir det en oppsetning tilpasset årets elevgruppe. Produksjonen blir dermed ulik hvert år! Forestillingen finner sted på Kulturhusets hovedscene. 

To timer i uka får elevene gruppeundervisning i sang, dans og teater. Lærere er Kristine Mari Hansen og Vilde Didriksen. I selve musikalen er det rom for å ha større rolle i én av disiplinene hvis ønskelig, men i løpet av året skal alle gjennom sang, dans og teater – med andre ord, vi fordyper oss i sjangeren musikal. Vår erfaring er at elevene vokser og utvikler seg veldig i løpet av et år med lek og utfordring på scenen, og at de etter endt forestilling opplever enorm mestringsfølelse. Tilbudet er for ungdom mellom 11-18 år. 

 
Alder: 6. klasse og oppover. 
Torsdager kl. 18:00-20:00
Hvor: Kulturskolen, Gamle Åsgård.
Avluttes med stor forestilling 12.april 2024 i Ås Kulturhus
 
Lærere: