Om voksentilbudet

Kulturskolen i Ås ønsker å være et samlingspunkt for alle innbyggere i kommunen. Denne høsten starter vi derfor opp med kurs også for voksne, slik at alle nå får mulighet til å utfolde seg her hos oss!

Kurs i spillutvikling, salsa, klassisk ballett og keramikk startet opp høst 2021 og fortsetter utover våren 2022. Kursene er tilpasset nybegynnere og en videreføring fra tidligere kurs. Det er begrenset antall plasser, så meld deg på nå!

  • Påmelding  skjer fortløpende via link under hvert enkelt tilbud.
  • Vi tar forbehold om nok påmeldte for at kursene skal gjennomføres.
  • Man er automatisk påmeldt kommende semester med mindre man melder seg av innen fristen.  Unntatt Salsa og keramikk-kurs.
  • 12.desember er utmeldingsfrist for vårsemesteret. 27.mai er utmeldingsfrist for høstsemesteret. 
  • Påmeldingen er bindende. Vi tilbyr dessverre ikke prøvetimer. Kurset må betales I sin helhet hvis man trekker seg etter å ha akseptert plassen.  
  • Betaling skjer ved faktura som sendes  etter oppstart via kommunens vanlige faktureringssystem 
  • Unntak er salsa som tilbyr drop-in; der kan man betale med Vipps ved oppmøte. 

Få nyheter fra oss

Følg med på nettsidene våre her, Facebooksiden vår (Kulturskolen i Ås | Facebook) eller last ned kommunens app og sett Kultur som favoritt.

Spillutvikling

Spillutvikling (kommer)

Spillutvikling er et kurs hvor du lærer å lage dine egne digitale 3D-spill. Ved hjelp av moderne programmer som Unreal engine, topp utstyr, og profesjonell veiledning, skal vi steg for steg utvikle form, farge, lys, bilder og film i en ubegrenset 3D-verden.

Man starter med å utvikle grunnleggende ferdigheter, for så å øke progresjonen gradvis. Kurset er beregnet for voksne over 18 år og krever ingen spesielle forkunnskaper. Det er en fordel å ha grunnleggende kjennskap til bruk av PC. 

Om kursholder

Jørgen Stolt Steinset er en ung spillutvikler. Som utdannet spilldesigner, jobber han daglig med diverse utfordringer for spillutviklingsfirmaet Loeding. Han er også lærer i spillutvikling for Kulturskolens elever.

Priser, informasjon og påmelding

Ballett foto nihal-demirci-unsplash

Ballett

Klassisk ballett for voksne med Ketil Gudim som instruktør. Kurset passer for deg som ønsker å lære noe om klassisk ballett og som vil bli en bedre danser. I tillegg til å være en kunstform er ballett en fin treningsform hvor man her skal jobbe med å styrke kjernemuskulatur og koordinasjon. Det er ingen krav til forkunnskaper, men hvis du har danset litt før er det kjempefint, men ikke et krav. Det viktigste er at du har lyst til å lære mer og er motivert! 

Om kursholder

Ketil Gudim er blant Norges mest kjente solister innen klassisk ballett. Han har sin utdannelse fra Statens balletthøyskole og var ansatt i Nasjonalballetten i perioden 1977- 1998. Han er kanskje mest kjent for sin rolle som «Ariel» i Arne Nordheims «Stormen» (1980). Han har hatt hovedrollen i flere store oppsetninger i denne perioden. 

De siste årene har han virket som pedagog, han er blant annet ansatt ved Kulturskolen i Ås. Ketil har en fenomenal evne til å begeistre og skape utvikling hos sine elever, noe som nok skyldes hans sterke engasjement for klassisk dans og det å lære bort. Han sier selv at alle aldersgrupper og nivåer er velkomne, alle kan få glede av dette!

Priser, informasjon og påmelding

Keramikk foto andy-kelly-unsplash

Keramikk

Dersom du liker å forme leire med hendene eller tror du at du vil like det - nå har du som voksen mulighet for å gå på kveldskurs hos Ås kulturskole. To timer over seks kvelder hvor du får tid til å fordype deg i materialet. Her vil du få lære grunnleggende teknikker og bruk av håndverktøy. Kanskje vil du forme din egen kopp eller modellere en skulptur? 

Vi benytter en sterk leire som brennes hos oss, glaseres og som tåler bruk. Det vil ikke bli undervist i bruk av dreiemaskin i første omgang, men vi vil starte med å lære å forme med hendene og med håndverktøy. 

Om kursholder

Ingjerd er bosatt i Ås, og er en kjent kunstner i kommunen.  

Hun har lang erfaring med å jobbe i materialet leire, både som materiale til skulptur og til bruksgjenstander. Utdannelsen har hun fra institutt for keramikk ved Statens kunst og håndverkshøyskole, nå Kunsthøyskolen i Oslo. Hun har i flere år vært kursholder for voksne, for Liv i leire, og for barn gjennom kulturskolen og gjennom kurset LeireLab. 

Kanskje så du hennes arbeider sist stilt ut i Ås rådhus under Ås kunstforenings Jubileumsutstilling? Sjekk også ut hennes arbeider på instagram @ingjerdaarseth for å bli bedre kjent med kursholderen.

Priser, informasjon og påmelding

Salsakurs kulturskolen illustrasjon

Salsa

Lær deg å danse latin salsa av en av Norges fremste salsadansere, Morten Krogh!

I tillegg til å undervise i salsa på Kulturskolen i Ås driver han Salsakompaniet i Oslo, som er Norges største danseskole. 

På kurset vil du lære deg grunnleggende teknikker og etter hvert få mulighet til å utvikle deg videre til å bli en habil salsadanser! Undervisningen i gruppe med andre og er en fin arena for sosial trivsel og et sted å møte andre med samme interesse. Finn frem passende sko og meld deg på!

Du trenger ikke å ha en dansepartner for å delta.

Om kursholder

Morten Krogh driver Salsakompaniet i Oslo og er en kjent danser i det norske salsamiljøet. Han har danset latin salsa i over 25 år og har vært med på å bygge opp miljøet i Norge. Morten kjennetegnes av glimt i øyet og en god porsjon humor i undervisningen. Med Morten som instruktør kan du forvente god progresjon!

Priser, informasjon og påmelding