Spillutvikling

Har du lyst å lage egne spill? På kulturskolen i Ås har vi fortsatt ledige plasser til et av våre nyeste tilbud - spillutvikling.
 
Tilbudet passer best for deg som går i 5.klasse og oppover. Det å lage digitale spill gir svært nyttige og morsomme kreative utfordringer. I tillegg til å få kunnskap om programvaren skal vi fokusere på det å gi gode tilbakemeldinger og forstå hva som gjør gode spill gode. Viktigst er kanskje hvordan vi skal jobbe og ha det moro på samme tid - det er da vi blir gode!
 
Spillutvikling er en bred disiplin. Noen finner glede i det visuelle, andre i det tekniske. Derfor er det perfekt for å utforske interesser i den digitale sfæren.

Tid:

Onsdager
Gruppe 1: 1415 - 1545 
Gruppe 2: 1600 - 1730 
Gruppe 3: 1800 - 1930

Rom: rommet helt til venstre 1.etg på Gamle Åsgård (Rødskolen)

Pris: her

Påmelding: https://noas.speedadmin.dk/registration#/course/342/0/0/40

 

*16 undervisninger med 1,5 timers varighet 

E-sport

Velkommen til e-sport på Kulturskolen i Ås denne høsten!

Antall unge som spiller er rekordhøyt og vi arrangerer denne høsten en sosial og trygg arena hvor barn kan dele denne fantastiske interessen. Sommeren 2021 arrangerte vi to grupper med sommerskole. Deltakerne hadde det gøy sammen og lærte masse. E-sport er fantastisk på den måten at man trenger ikke gode fysiske forutsetninger for å gjøre det bra. Det er en flott arena for alle og spesielt for de som kanskje ikke synes det er så lett med idrett.  

E-sport handler ikke bare om å spille, men om å delta på et lag og vi har noen målsetninger for deltakerne. 

Å lære om samarbeide 
Det er stor forskjell mellom å spille med tilfeldige mennesker på nettet og å spille på et lag. Å spille på lag handler om å behandle hverandre med respekt og å støtte hverandre. Fellesskapet man opplever på et godt lag er noe alle burde få oppleve. Mellom kampene tar vi gjerne en tur ut og lufter oss og tilbringer tid sammen. 

Skape mestringsfølelse 
Det er lett å bli emosjonell når man spiller og da er det viktig å holde hodet kaldt. Vi må lære konstruktiv kritikk og lære hvordan behandle oss selv og andre med aksept og forståelse. Målsetningen er å bli bedre enn man var i går for da har man god fremgang. Sunne tanker er viktig! Dataspill kan ha en enorm dybde på lik linje med sjakk, men det kan være vanskelig å bli god uten hjelp. 

League of Legends 
Dette er spillet som vi skal fokusere på denne høsten. Dette er et lagspill med 2x5 deltakere som er lett å lære, men vanskelig å mestre. Spillet er gratis og er den største e-sporten i verden. Spillet har et rikt univers bygget over mange år og i tiden fremover kommer også en tv-serie basert på dette. 

 Dersom dere er nysgjerrig på denne e-sporten kan dere se en kamp mellom pro-lagene SK og G2 her: https://youtu.be/4NoqQq1HamQ?t=826 

Hva trenger du å forberede? 

Det er en fordel om alle deltakere har satt seg litt inn i spillet. De må registrere seg en konto her:https://signup.euw.leagueoflegends.com/en/signup/index 
Det er viktig at denne kontoen er på EU West, ikke EU Nordic, ettersom man registrerer seg til regioner i verden, men det er standard dersom du bruker lenken. 

Om læreren 

Torgrim Ruud har tidligere jobbet som kommentator innen e-sport blant annet i Altiboxligaen som gikk på TV2 Sumo. Han har en lidenskap for spill som han ønsker å dele med dere og forhåpentlig åpne noen dører for deltakerne slik at de kan danne gode vennskap og oppleve mestringsfølelse. 

TID: Torsdager, 17.30 - 1930 

STED: Gamle Åsgård (Rødbygget)

ALDER: 12 - 18 år

PÅMELDING: https://noas.speedadmin.dk/registration#/course/350/0/0/41