E-sport

Antall unge som spiller er rekordhøyt, og vi arrangerer i 2022 en sosial og trygg arena hvor barn kan dele denne fantastiske interessen. Sommeren 2021 arrangerte vi to grupper med sommerskole, og 5. og 6 mars 2022 (i samarbeid med UKM) arrangerte vi E-camp! Deltakerne på sommerskolen hadde det gøy sammen og lærte masse.

E-sport er fantastisk på den måten at man alle har gode forutsetninger for å gjøre det bra. Det er en flott arena for alle!  Det handler ikke bare om å spille, men om å delta på et lag og vi har noen målsetninger for deltakerne. 

Å lære om samarbeid

Det er stor forskjell mellom å spille med tilfeldige mennesker på nettet og å spille på et lag.

Å spille på lag handler om å behandle hverandre med respekt og å støtte hverandre. Fellesskapet man opplever på et godt lag er noe alle burde få oppleve.

Mellom kampene tar vi gjerne en tur ut og lufter oss og tilbringer tid sammen. 

Skape mestringsfølelse

Det er lett å bli emosjonell når man spiller og da er det viktig å holde hodet kaldt. Vi må lære konstruktiv kritikk og lære hvordan behandle oss selv og andre med aksept og forståelse. 

Målsetningen er å bli bedre enn man var i går for da har man god fremgang.

Sunne tanker er viktig! Dataspill kan ha en enorm dybde på lik linje med sjakk, men det kan være vanskelig å bli god uten hjelp. 

League of Legends

Dette er spillet som vi skal fokusere på i kurset. Dette er et lagspill med 2x5 deltakere som er lett å lære, men vanskelig å mestre. Spillet er gratis og er den største e-sporten i verden. Spillet har et rikt univers bygget over mange år og er kan også sees i Netflix-serien Arcane.

Dersom dere er nysgjerrig på denne e-sporten kan dere se en kamp mellom pro-lagene SK og G2 her:

Hva trenger du å forberede?

Det er en fordel om alle deltakere har satt seg litt inn i spillet.

Det er viktig at denne kontoen er på EU West, ikke EU Nordic, ettersom man registrerer seg til regioner i verden, men det er standard dersom du bruker lenken. 

Om læreren

Torgrim Ruud har tidligere jobbet som kommentator innen e-sport blant annet i Altiboxligaen som gikk på TV2 Sumo. Han har en lidenskap for spill som han ønsker å dele med dere og forhåpentlig åpne noen dører for deltakerne slik at de kan danne gode vennskap og oppleve mestringsfølelse. 

  • TID: Dato for oppstart kommer. 
  • PRIS: (kommer)
  • STED: Gamle Åsgård (Rødbygget)
  • ALDER: 12 - 18 år 

Meld deg på det faste tilbudet i E-sport her

Illustrasjonsbilde

Spillutvikling

Spillutvikling er kjempegøy og er en industri som er i kraftig utvikling i Norge. Her jobber du med å bygge opp et spill i en visuell 3D-verden hvor resultatet av det man gjør raskt blir synlig. Programmet du jobber i heter Unreal engine, og brukes av både amatører og proffer. Passer best for de som er fra 12 år og oppover, men det er ikke en absolutt grense.

Du trenger ingen spesifikke forkunnskaper, men det er en fordel å ha grunnleggende ferdigheter i hvordan man bruker en PC. Læreren i spillutvikling heter Jørgen Steinset og er en profesjonell spillutvikler. Han jobber med spillutvikling til daglig i tillegg til å undervise i kulturskolen.

Her vil du møte andre med samme interesse og lære masse som kanskje kan bli starten på en kjempemorsom utviklende reise innen spillutvikling. Du møter Jørgen og de andre elevene til morsom, sosial og lærerik aktivitet ukentlig.

Det å lage digitale spill gir svært nyttige og morsomme kreative utfordringer. I tillegg til å få kunnskap om programvaren skal vi fokusere på det å gi gode tilbakemeldinger og forstå hva som gjør gode spill gode. Viktigst er kanskje hvordan vi skal jobbe og ha det moro på samme tid - det er da vi blir gode!
Spillutvikling er en bred disiplin. Noen finner glede i det visuelle, andre i det tekniske. Derfor er det perfekt for å utforske interesser i den digitale sfæren.

Tid, sted og påmelding

Onsdager
Gruppe 1: 14:15 - 15:45 
Gruppe 2: 16:00 - 17:30 
Gruppe 3: 18:00 - 19:30

Rom: rommet helt til venstre 1.etg på Gamle Åsgård (Rødskolen)
Pris: her (16 undervisninger med 1,5 timers varighet)

Meld deg på det faste tilbudet i spillutvikling her

Digital musikkproduksjon

Digital musikkproduksjon er supergøy! Den neste hiten er jo alltid bare noen minutter unna, du trenger bare å få ideen ut fra hodet og inn i musikkprogrammet på PCn!

Dette er for deg som har lyst til å produsere musikk, og lære seg grunnleggende ferdigheter innen musikkteknologi. Vi kommer til å innspille, programmere, manipulere, komponere, remixe og presentere musikk. Elevene blir også introdusert for enkel musikkteori, rytmikk og notelære.  Du lærer å lage proffe beats, lyder, musikk sammen med Svein Erik M. Aanestad som er en profesjonell utøver og musikkprodusent.

Her vil du møte andre på din egen alder som har samme interesser som deg, i et trygt og inkluderende miljø. Du møter Svein Erik og de andre elevene til morsom og lærerik aktivitet ukentlig.

Programmet vi bruker heter Reason (www.propellerheads.se). Elevene får mulighet til å laste ned programmet på egen maskin, og det oppfordres til å jobbe på egenhånd.

Undervisningen foregår i grupper. Det er en fordel om elevene har bakgrunn fra å spille et instrument, men det er ikke et krav.

Det er mulig å bruke egen laptop, men ikke nødvendig da kulturskolen stiller med nødvendig utstyr.

Tid, sted og påmelding

  • Alder: fra 5. klasse.
  • Sted: Kulturskolen, Gamle Åsgård.
  • Tidspunkt: Tirsdager 17.05-18.05
  • Lærer: Svein Erik Martinsen Ånestad