E-sport

  NYHET!  E-sport er sosialt og inkluderende, vi spiller på lag og jobber målrettet sammen.

Antall unge som spiller er rekordhøyt. Hos oss blir E-sport en sosial og trygg arena der barn kan dele denne fantastiske interessen. Sommeren 2021 hadde vi to grupper som sommerskole, og i mars 2022 arrangerte vi E-camp. Deltakerne hadde det gøy sammen og lærte masse. Det fine med E-sport er at alle har gode forutsetninger for å gjøre det bra, det er en arena for alle. Det handler ikke bare om å spille, men om å delta på et lag. Vi har også noen målsetninger for deltakerne.

Tid, sted og påmelding

Når og hvor: Tirsdager kl. 17:30 - 19:00. Innovasjonssenteret, Rådhusplassen 27, Ås
Første undervisningsdag blir tirsdag 10. oktober. Det er mulig å melde seg på frem til da.

Alder: 12 (eller 12 år i løpet av 2023) -18 år. 

Pris: kr. 1.950,- for 10 ganger, kr. 950,- for de som i tillegg går på spillutvikling
Påmelding: Søk om plass på E-sport her

 

Hva må du forberede i forkant?​

Spillet vi spiller heter "League of Legends". Dette er et lagspill hvor man spiller 5 mot 5. Vi anbefaler at man setter seg litt inn i hva dette er, siden spill er så mangt. Her kan du se en god engelsk intro video. 

  • Alle elever må ha en konto hos firmaet Riot. Her er det ekstremt viktig at det lages en konto på regionen "EU West" ellers kan ikke eleven spille med de andre. Dette gjøres ved å lage en bruker her. 
  • Alle elever må lage en bruker på Steam og på Epic. Vi tar litt pauser fra "League of Legends" fra tid til annen og da bruker vi ofte plattformene Steam og Epic med andre spill. Vi anbefaler at dere lager konto med epost og passord fremfor å bruke google/facebook/etc.
    Epic Games registering her.
    Steam registrering her.
  • Alle elever må ha tilgang til sin egen epost og passord. Ofte får man engangskoder på epost når man skal logge inn og da må deltaker kunne få tak i dette. Pass også på at foreldrekontroll ikke gjør det vanskelig for eleven å komme inn.

Om læreren

Jørgen Stolt Steinset har gjennom mange år med fotball på høyt aldersbestemt nivå, militæret, spillindustrien og kunstneriske prosjekter fått en lidenskap for lagledelse og mestring. Han er fokusert på å sette ambisiøse mål for kommunikasjon, koordinering, analyse og teknikk, slik at vi hele tiden forstår hvordan vi som lag og individ kan klatre på rangeringene.

Å lære om samarbeid

Det er stor forskjell mellom å spille med tilfeldige mennesker på nettet og å spille på et lag. Å spille på lag handler om å behandle hverandre med respekt og å støtte hverandre. Fellesskapet man opplever på et godt lag er noe alle burde få oppleve. Mellom kampene tar vi gjerne en tur ut og lufter oss og tilbringer tid sammen.

Skape mestringsfølelse

Det er lett å bli emosjonell når man spiller og da er det viktig å holde hodet kaldt. Vi må lære konstruktiv kritikk og lære hvordan behandle oss selv og andre med aksept og forståelse. Målsetningen er å bli bedre enn man var i går for da har man god fremgang. Sunne tanker er viktig! Dataspill kan ha en enorm dybde på lik linje med sjakk, men det kan være vanskelig å bli god uten hjelp.

League of Legends

Dette er spillet som vi skal fokusere på i kurset. Dette er et lagspill med 2x5 deltakere som er lett å lære, men vanskelig å mestre. Spillet er gratis og er den største e-sporten i verden. Spillet har et rikt univers bygget over mange år og er kan også sees i Netflix-serien Arcane.

VIDEO: Kamp mellom pro-lagene SK og G2:




Illustrasjonsbilde

Spillutvikling

  NYHET!   Spillutvikling er kjempegøy og er en industri som er i kraftig utvikling i Norge. Her jobber du med å bygge opp et spill i en visuell 3D-verden hvor resultatet av det man gjør raskt blir synlig. Programmet du jobber i heter Unreal engine, og brukes av både amatører og proffer. Passer best for de som er fra 12 år og oppover, men det er ikke en absolutt grense.

Du trenger ingen spesifikke forkunnskaper, men det er en fordel å ha grunnleggende ferdigheter i hvordan man bruker en PC. Læreren i spillutvikling heter Jørgen Steinset og er en profesjonell spillutvikler. Han jobber med spillutvikling til daglig i tillegg til å undervise i kulturskolen.

Her vil du møte andre med samme interesse og lære masse som kanskje kan bli starten på en kjempemorsom utviklende reise innen spillutvikling. Du møter Jørgen og de andre elevene til morsom, sosial og lærerik aktivitet ukentlig.

Det å lage digitale spill gir svært nyttige og morsomme kreative utfordringer. I tillegg til å få kunnskap om programvaren skal vi fokusere på det å gi gode tilbakemeldinger og forstå hva som gjør gode spill gode. Viktigst er kanskje hvordan vi skal jobbe og ha det moro på samme tid - det er da vi blir gode!
Spillutvikling er en bred disiplin. Noen finner glede i det visuelle, andre i det tekniske. Derfor er det perfekt for å utforske interesser i den digitale sfæren.

Tid, sted og påmelding

Onsdager
Gruppe 1: 14:40-16:10
Gruppe 2: 16:10 - 17:40
Gruppe 3: 17:45 - 19:15

Rom: vi flytter høsten -23 til flotte nye lokaler i Rådhusplassen 27
Pris: her (16 undervisninger pr semester med 1,5 timers varighet)

 Søk om plass på spillutvikling her