Planen er en bestilling fra kommunestyret og skal bidra til en bedre tilrettelegging for fysisk aktivitet for kommunens innbyggere.

Viktig verktøy

- Planen skal bli et viktig verktøy som viser hva kommunen har av friluftsområder, ferdselsårer, nærmiljø- og idrettsanlegg, hva vi trenger og hvordan vi kommer dit sier ordfører Ola Nordal. Han forteller at målet er at stadig flere av kommunens innbyggere blir mer fysisk aktive i hverdag og fritid. 

Som et ledd i oppstarten av denne planen har Ås kommune gått aktivt ut og invitert kommunens innbyggere til å delta med sine innspill i oppstartmøtet sist uke. 48 engasjerte innbyggere som representerte både yngre og eldre innbyggere, lag, grupper og seg selv deltok, og plangruppen mottok mange gode og nyttige innspill til den nye planen.

Vil ha medvirkning

Innbyggernes behov er en viktig del av utredingen når kommunen skal lage en slik kommunedelplan. Derfor vil vi arrangere flere medvirkningsmøter, med barn, unge, lag og foreninger rundt dette temaet.Vi håper også at ulike lag og foreninger har lyst til å invitere oss på besøk og vil gjerne se på ulike anlegg, bli orientert om ulike problemstillinger og diskutere framtidens muligheter og løsninger.