Ring først

Ring legevakten på telefon 116 117 når fastlegen ikke er tilgjengelig, og du trenger hjelp som ikke kan vente til neste dag. Vi hjelper deg å vurdere om du skal komme til legevakten og kan gi råd og veiledning på telefonen.

Legevakten skal også hjelpe deg når du ikke er i nærheten av fastlegen din, for eksempel hvis du er på ferie eller reise.

Fastlegen kan også gi hjelp raskt

Hvis det ikke er akutt, kan du ringe fastlegen og avtale time. Fastleger kan tilby hastetime hvis det er alvorlig. ​​Hvis du trenger hjelp på dagtid skal du først ringe fastlegen eller fastlegekontoret du hører til. Fastlegen vurderer hvor mye det haster, og kan vanligvis gi deg en time samme dag hvis situasjonen krever det. Du skal alltid henvende deg til fastlegen når det gjelder sykemelding, fornying av resepter, varige og kjente plager uten akutt forverring. Les mer om fastlege.

En fordel med å oppsøke fastlegen er at han/hun har journalen og kjenner helsetilstanden din.

Tannleger med tannlegevakt

Tannklinikkene som er lokalisert i Akershus fylke har tilbud om tannlegevakt lørdager, søndager og alle helligdager mellom kl. 12.00-15.00.

Hvis du har behov for akutt behandling i dette tidsrommet, ring tannlegevakten på telefon 22 05 59 00. Du får informasjon om hvilken tannklinikk som har vakt.

Adresse og åpningstid legevakt

Legevakten holder til på Ski sykehus og er åpen hele døgnet. Adressen er Vardåsveien 3, Ski. Inngang via hovedinngangen i 2. etasje. Det er parkeringsplass på nedsiden av sykehuset.

Ring alltid 116 117 før du kommer til oss.

For administrative spørsmål og spørsmål om faktura:  668 91 100

Hva behandler vi på legevakten

Legevakten tilbyr øyeblikkelig helsehjelp ved sykdommer, skader og kriser. Eksempler på tilstander der det kan være fornuftig å ta kontakt med legevakten er

 • høy feber, særlig hos barn
 • moderate pustevansker
 • akutt sykdom eller alvorlig forverring
 • slapt og medtatt barn eller voksen
 • alvorlig psykisk sykdom
 • mistanke om komplikasjoner i svangerskap
 • kuttskader som må sys
 • mistanke om brudd

Papirer du bør ta med til legevakten

Vi har ikke tilgang til dine journaler fra andre steder. Du bør derfor ta med oversikt over faste medisiner, navn på fastlege/legesenter, legitimasjon og andre relevante papirer som angår din helse.

Ventetid på legevakten

Legevakten er for alle, men ikke for alt. Helsepersonalet vurderer alvorlighetsgraden ut fra et medisinsk sorteringssystem. Alle skal få best mulig profesjonell hjelp for sine problemer, men du kan oppleve ulik ventetid avhengig av alvorlighetsgraden.

I ventetiden

Hvis skaden ikke er akutt, må du regne med noe ventetid. Det er TV og ladestasjoner for mobil og nettbrett i ventesonen. Vi har gratis trådløst internett. Hvis du har med deg barn på legevakten, kan det være lurt å ta med seg noen leker eller bøker for å gjøre ventetiden lettere.

Eksempler på tilstander som blir prioritert uten ventetid

 • Alvorlige brystsmerter
 • Alvorlige pusteproblemer
 • Mistanke om akutt livstruende sykdom
 • Alvorlige allergiske reaksjoner
 • Svært alvorlige skader

Eksempler på tilstander som gir noe ventetid, men får prioritet framfor andre

 • Alvorlige psykiske lidelser
 • Vold- og voldtektsofre
 • Svært nedsatt allmenntilstand
 • Mistanke om akutt alvorlig sykdom
 • Sterke smerter
 • Sår og brannskader

Eksempler på tilstander som vanligvis ikke prioriteres foran andre

 • De fleste infeksjoner, øyekatarr, ørebetennelse, blærekatarr
 • Allergiske hudreaksjoner og lignende
 • Korsryggsmerter
 • Små sår

Resepter

Legevakten skriver bare ut medisiner som gjelder den akutte behandlingen.

Betaling ved legevakten

For personer med frikort, barn under 16 år, personer som har førstegangstjeneste i militæret og gravide som må ha konsultasjon i forbindelse med svangerskapet, er selve konsultasjonen gratis. Du må likevel betale for bandasjer, medisiner og annet utstyr som blir brukt.

Les mer om egenandel hos lege (helsenorge.no).

Hvis du drar fra legevakten uten å betale, sender vi faktura i posten. Har du fått faktura og lurer på noe i den forbindelse, kan du sende en e-post til vårt fakturamottak

Det er viktig at pasienter ikke benytter 116117 for fakturaspørsmål. Kontakt oss via e-post eller gå inn på nettsiden til Convene. Her finner du relevant informasjon og mulighet til veiledning på telefon, chat og e-post, samt ofte stilte spørsmål. 

SMS fra Convene Pay gir mulighet til å betale uten fakturagebyr når du har besøkt legevakt/mottatt legevakttjenester. Hvis du ikke betaler innen 24 timer vil det påløpe et fakturagebyr som for tiden er 69 kroner. Dette er altså et tilbud for gebyrfri betaling, og det er frivillig å benytte seg av tilbudet/trykke på lenken. Hvis andre enn pasienten har mottatt SMS er det fordi vi sender SMS til mobilnummeret dom er oppgitt ved registrering på legevakten.     

Etter 24 timer kan du finne fakturakopi ved å logge deg på Pasientsky med BankID.

Etter besøket

Jeg er fortsatt syk

Hvis du fortsatt føler deg syk, kontakt din fastlege for videre behandling.

Jeg har blitt verre

Dersom du blir akutt verre, kontakt legevakten på telefon 116 117.

Forlenget sykemelding

Legevakten sykmelder kun for en kort periode. Forlengelse og annen oppfølging er det vanligvis fastlegen som hjelper deg med. 

Non-residents

European Citizen

Bring an EU health care card to pay your personal deduction. Those without a health care card must pay for amount at the emergency room and apply for reimbursement with their insurance company.

Non EU

Non EU citizens must pay full price. 

Annen hjelp ved krise

Ved akutt psykisk krise, alvorlig depresjon

Kontakt legevakten på 116 117 eller ring 113.

Overgrepsmottaket ved Oslo legevakt

Telefon: 23 48 70 90
Adresse: Storgata 40

Krise- og incestsenteret i Follo

Telefon: 64 97 23 00
Krise- og incestsenteret i Follo   

Støttesenter for voldsutsatte ved Follopolitiet

Telefon: 800 40 008
Støttesenteret ved Follopolitiet