Bakke jobber i dag ved kulturskolen i Asker, hvor han har vært rektor de siste syv årene og har jobbet i kultursektoren de siste 20 årene. Nå ser han fram til å ta fatt på nye utfordringer i Ås.  

Spennende kommune

- Jeg gleder meg til å få jobbe med kunst, kultur, idrett og frivillighet i Ås, og til å få jobbet mer overordnet og strategisk, sier Bakke. 
Han syns Ås er interessant blant annet på grunn av den utviklingen kommunen står ovenfor med store utbygginger og tettere kobling til Oslo med Follobanen for å nevne noe.

- Dessuten blir det veldig spennende å få jobbe opp mot universitetsmiljøet, og jeg håper jeg får bidratt til å være med å utvikle samarbeidet mellom Ås og NMBU. 

Kjent med Ås

Bakke som bor i Oslo forteller at han kjenner til deler av kulturlivet i Ås allerede. 

- Kulturskolen i Ås er godt kjent nasjonalt som en framoverlent kulturskole. Blant annet drifter de en del regionale samarbeid for elever som UngKunst og UngMusikk. I tillegg til at de også er i samarbeid med internasjonale miljøer som gjør de gode på inkludering og mangfold, det skal det bli fint å bli enda mer kjent med sier den nyansatte kultursjefen. 

Kommunedirektør Tom-Arne Tørfoss er glad for at Bakke blir ny kultursjef.

– Kultur er et grunnleggende element for å bygge et bærekraftig lokalsamfunn og er spesielt viktig i en tid hvor Ås er i kraftig vekst. Dette er nødvendig i utviklingen av Ås som et attraktivt sted å bo, etablere næring og besøke. Vi gleder oss over at Kim Stian blir en del av laget, og ser fram til at han tar fatt på oppgaven med å styrke kommunens kulturoppdrag framover.