Informasjonen har inneholdt personopplysninger og hendelsen er meldt til datatilsynet som er vanlig når man blir oppmerksom på et slikt avvik. 

Hva har skjedd?

Ved en feil har en liste over ansatte i Ås kommune ligget tilgjengelig for brukere på et nettsted for programvareutviklere kalt GitHub. Listen ble publisert 20.1.2022, og ble først oppdaget 12.3.2024. Da feilen ble oppdaget ble den rettet med en gang, men det kan likevel antas at andre har hatt tilgang til listen i mellomtiden. 

Listen som har ligget ute inneholder 2860 navn på personer som pr 20.01.2022 var registrert som mottakere av lønn eller godtgjørelse fra Ås kommune. Listen inneholdt navn, epostadresse og fødselsnummer på de berørte.

Skal kunne føle seg trygg

Sikkerheten til våre ansatte og innbyggere er viktig for Ås kommune. Dette er noe av grunnen til at vi i 2023 byttet leverandør på IKT-tjenester fra det administrative vertskommunesamarbeidet Stor-Follo IKT til Ikomm. Dette har vært en ressurskrevende overgang, men nødvendig for å sikre systemene våre framover. Feilen som oppstod blir jobbet med både hos ny og gammel IKT-leverandør, for å sikre at rutiner hindrer slike feil fra å oppstå flere ganger. 

Er du usikker? 

Det at uvedkommende kan ha fått tilgang til fødselsnummeret ditt regnes som et brudd på sikkerheten ved personopplysninger. Samtidig brukes disse numrene i Norge sammen med annen form for identifisering som for eksempel BankID. Risikoen for at informasjonen kan misbrukes anses derfor ikke som høy av datatilsynet. 

Skulle du ha spørsmål knyttet til dette som mottaker av lønn eller ytelser fra Ås kommune kan du kontakte personvernombud Ragnhild Herberg på telefon: 928 30 583

Andre henvendelser: 
Kommunedirektør Tom-Arne Tørfoss: 920 13 827
Kommunikasjonssjef Therese Talmo-Rønn: 452 12 968