Avtalen ble signert på BIT Innovasjonssenter i Ås sentrum av rektor ved NMBU Siri Fjellheim og ordførerne i kommunene som inngår i Folloregionen IPR:

  • Christoffer Leiknes (Enebakk kommune)
  • Sigbjørn Odden (Frogn kommune)
  • Cathrine Kjenner Forsland (Nesodden kommune)
  • Cecilie Pind (Nordre Follo kommune)
  • Tom Anders Ludvigsen (Vestby kommune)
  • Bengt Nøst-Klemmetsen (Ås kommune)

Tre innsatsområder

Samarbeidet starter med tre konkrete innsatsområder som allerede er i gang: ren Oslofjord, regionsutvikling og innovasjon og entreprenørskap.

– Denne avtalen er viktig for NMBU også fordi den lar oss integrere reelle problemstillinger fra vår region i undervisningen. Denne virkelighetsnære tilnærmingen til utdanning gjør oss i stand til å utdanne kandidater som er bedre rustet til å møte dagens og morgendagens utfordringer, samtidig som vi kan bidra til bærekraftig utvikling og innovasjon i vår egen region, sier rektor ved NMBU Siri Fjellheim.

Ås kommune har allerede en avtale om samarbeid med NMBU. Den nye avtalen forsterker linjene som ligger i denne.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi nå også har fått signert en avtale med hele regionen. At avtalen peker på konkrete områder og ansvarsfordeling forplikter, og sikrer at det kommer konkrete resultater, sier ordfører i Ås kommune Bengt Nøst-Klemmetsen.

Rektor ved NMBU Siri Fjellheim og ordfører i Ås kommune Bengt Nøst-Klemmetsen. Foto: Ås kommune

Felles ambisjon

Avtalen er et resultat av en felles ambisjon om et strategisk og langsiktig samarbeide mellom Folloregionen Interkommunalt politisk råd (Folloregionen IPR) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) innen forskning, utdanning og innovasjon. 

Formålet med avtalen er å bidra til å løse de klimamessige, økonomiske og sosiale utfordringene vi står ovenfor. Begge parter skal styrke hverandre innenfor det grønne skiftet og bidra til en bærekraftig samfunns- og velferdsutvikling i regionen. 

Avtalen skal gi rammer for strukturert og forutsigbart samarbeid gjennom aktiviteter og prosjekter. Det skal være til nytteverdi for begge parter. 

Gjennom samarbeid skal kompetanse styrkes for å skape en levedyktig fremtid. Kompetansebygging, herunder gjensidig kompetansedeling samt etter- og videreutdanning innenfor NMBU sine kompetanseområder er et sentralt element i samarbeidet.