"Nordre Stuene" ligger idyllisk til på en voll i Nøstvedtmarka. Det er ca 2 km til parkeringsplass ved Gårdmansbråtan i sør og ca 3 km til nærmeste bussholdeplass. Turstier og gode sykkelveier går fra Stuene til Oppegård i nord, Ski i øst, Vinterbro i vest og Solberg i sør. 

Det er stor turaktivitet i området. Flotte stier og gode sykkelveier. Historiske Fredrikhaldske Kongevei går gjennom området.  I 1971 ble stedet ervervet som et Statlig sikret friluftsområde.   

Stuene består av fem bygninger (se flere bilder nederst i saken): 

  • Gamlestua/lite selskapslokale. Grunnflate ca 100 kvm. Har vært utleid til selskaper av kommunens eiendomsavdeling.
  • Nystua, grunnflate 96 kvm + hems 47 kvm grunnflate.  Denne hytta har vært bortleid til Nordby speidergruppe inntil nylig.
  • Stabbur
  • Uthus
  • Utedo 

Alle bygningene er i god stand. Uteområdet er tilrettelagt med en leirplass med benker og grill/bålplass.  

Ås kommune ønsker at stedet skal være et lett tilgjengelig turmål for folk i alle generasjoner, også skoler og barnehager. Gjennom positive besøk på Stuene og fine turer i Nøstvedtmarka ønsker vi å gi befolkningen gode natur- og friluftslivsopplevelser. Det er ønskelig at nye drivere har åpent for søndagsservering, samt drifter bygningene og uteområdet. Driver vil få kjøretillatelse inn til Stuene, men alle gjester må gå /sykle inn.

Det inngås en kontrakt/samarbeidsavtale med kommunen om rammer for driften. 

Les mer:

Politisk sak 38/22 (kommunestyre 04.05.2022)  omhandler Stuene og fremtidig drift. 

Videre prosess: 

Dersom dere er interesserte kan du fylle ut dette enkle skjemaet PDF document ODT document med kontaktinformasjon og en kort beskrivelse av hvordan dere vil drifte og utvikle Stuene og sende det til post@as.kommune.no. Kommunen vil så ta kontakte alle interesserte for videre prosess.

Frist for å sende inn skjemaet er 23. november 2022.

Spørsmål?

Kontakt: Ås kommune ved Grethe Johnsen 977 08 048