icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Hjem   ›   Aktuelt   ›   Student i Ås
Fotografi av studenter utenfor NMBU
STUDENT I ÅS: Vi er stolt vertskommune for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), og ønsker deg velkommen til Ås kommune! Foto: NMBU/ Benjamin A. Ward
  

Studenter - velkommen til Ås!

Ås er stolt vertskommune for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). På denne siden har vi samlet informasjon om lokalmiljøet, og våre tjenester rettet mot deg som student. Vi håper du finner deg godt til rette her i Ås, og ønsker deg en fin studietid. Velkommen!

Hilsen fra ordfører Ola Nordal

Velkommen!

På vegne av innbyggerne i Ås er det en stor glede å ønske alle nye og gamle studenter velkommen til Ås kommune. Universitetet er hjørnesteinsbedriften i Ås, og jeg er glad for at dere har valgt å studere her.

Ås kommune samarbeider med Universitetet og Studentsamskipnaden for å legge til rette for å utvikle Campus Ås som et godt sted for studier og forskning. Gjennom helsestasjon- og skolehelsetjenesten arbeider kommunen for å sikre et godt helsetilbud for barn, ungdom og studenter. Helsestasjonstjenesten er et lavterskeltilbud og tilbyr råd og veiledning til barn, unge og foreldre.

Ås er en kommune med en mangfoldig befolkning. Universitet bidrar til et internasjonalt preg på Ås med studenter og forskere fra hele verden. Dere vil møte et bredt tilbud av aktiviteter på Studentsamfunnet, og jeg håper dere benytter muligheten til å engasjere dere i noen av de mange lag og foreninger som finnes på campus og ellers i kommunen. Jeg håper at dere også tar i bruk kommunens tilbud med kultur, kino og bibliotek i Ås sentrum, og at dere vil handle i nærbutikkene. Vi trenger dere for å skape et godt  lokalsamfunn.

Jeg håper dere vil trives i Ås, og at dere får kunnskap som gjør dere i stand til å utvikle miljøvennlig vekst og utvikling lokalt og globalt.

Hjertelig velkommen til gode år her i Ås.

Ola Nordal,
Ordfører

Raske fakta

Ås kommune har:

  • 20.000 innbyggere
  • et areal på 103 kvadratkilometer
  • ordfører i kommunen er Ola Nordal (AP)

Lokalsamfunnet i Ås

Ås vokser og er i utvikling, og du kan ha mange og varierte opplevelser som student her.

Ås sentrum

Ås sentrum ligger en liten gåtur fra campus på NMBU. Her finner du hyggelige handlegater, med et godt utvalg i matbutikker og andre tjenester. Det er flere kafeer, restauranter og serveringssteder i sentrum som gjerne tar deg i mot som gjest - enkelte steder får du også studentrabatt.

Ås rådhus og Ås kulturhus finner du også her. Mellom de to bygningene finner du en hyggelig offentlig plass, med fontene og benker (Borggården).  Rett ved siden av, finner du Rådhusparken med utendørs scene. Noen ganger dukker det opp en festival, en konsert eller andre gratis aktiviteter her.

I rådhuset finner du servicetorget. Der kan du få hjelp dersom du har spørsmål om kommunens tjenester utover det du finner på kommunens nettsider.

I kulturhuset finner du bibliotek, kino, kulturaktiviteter og møterom. Her kan du låne gratis bøker, kjøpe mat hos Café Falsen, gå på kino eller dra på konsert. Ås bibliotek har meråpent. Besøk biblioteket i åpningstiden for å lage en avtale om adgangskort.

Ønsker du å bruke fritiden din på noe meningsfylt?  Sjekk ut Frivilligsentralen i Ås.

Her finner du oversikt over alle lag og foreninger i Ås

Kroer

Sør i kommunen ligger Kroer. Dette er et nydelig landbruksområde som blant annet er flott for lengre sykkelturer og andre naturopplevelser. I Kroer ligger Kroer vel som har flere aktiviteter gjennom året. Samfunnshuset kan også leies til ulike aktiviteter.

Nordby og Vinterbro

Nord i kommunen ligger Nordby og Vinterbro. Du kan shoppe på Vinterbro kjøpesenter, bade på Breivoll eller dra til fornøyelsesparken Tusenfryd. I Nordby ligger også grendehuset Liahøi som arrangerer loppemarkeder, julemarked og andre aktiviteter i løpet av året.

#Blienavås

Ås kommune har mange studenter som vi tilrettelegger for som en innbygger av lokalsamfunnet. Blant annet ved bygging av veier, fastleger, sentrumsutvikling og kulturaktiviteter. Som innbygger får du mange fordeler, som for eksempel fastlege i nærområdet og muligheten til å stemme politisk. For vi i Ås setter akkurat det høyt! Vi ønsker at du skal bruke den stemmen du har for å påvirke samfunnet der du bor.

Med bakgrunn i dette har kommunen satt i gang en kampanje som heter #blienavås. Vi ønsker at du melder din adresse i Ås kommune til folkeregisteret. Det ønsker vi så sterkt at du får 4000,- kontant og gavekort på kulturhuset på 1000,-. Les mer om hvordan du gjør det på kampanjesiden for #Blienavås

Helsestasjonen for studenter

Ås kommune samarbeider med SiÅs og NMBU om helsestasjonen for ungdom og studenter. For deg som student er det ingen aldersgrense på dette tilbudet som er gratis.

Helsestasjonen for ungdom og studenter i Ås gir veiledning og hjelp ved spørsmål om seksuell helse, psykisk helse og sosiale vansker, livsstilsproblemer og ønske om endring

Få informasjon fra kommunen

Ås kommune har flere kanaler, og profiler i sosiale medier.

Appen Ås kommune

Last ned Ås kommunes app/push varsler til din mobil, og få kunngjøringer og nyheter rett i lomma. Du velger selv hvilke og hvor mange kategorier du ønsker å abonnere på.
Les mer om hvordan du laster ned og bruker appen Ås kommune

SMS-varsling

Ås kommunes kommunaltekniske avdeling sender ut sms varsler for enklere å kunne nå ut til deg som innbygger ved arbeider som har stor betydning for deg.
Les mer om SMS-varsling og hvordan du registrerer din telefon

Kommunens sider på Facebook