Mens de andre vaksinene som er tilbudt mot korona så langt i pandemien har vært basert på den nye mRNA-teknologien, er Nuvaxovid-vaksinen i stedet en mer tradisjonell vaksinetype, hvor det sprøytes inn deler av selve koronaviruset som immunsystemet så kan reagere direkte på og dermed lage antistoffer mot.

– Vi har fått flere henvendelser fra personer som har etterlyst denne vaksinen, og meldt fra om at de venter med vaksineringen til denne er på plass. Nå er den her og vi har bestilt rikelig, så det er bare å bestille time, sier en fornøyd kommuneoverlege Ådne Dæhlin.

– Jeg har stor respekt for at folk har ulike meninger om vaksinene, og derfor er det veldig positivt når vi kan tilby slike løsninger som flere har ventet på. Jo flere vi får med på vaksineringsprogrammet, jo fortere kan vi bli ferdig med pandemien, sier Dæhlin.

Den nye vaksinen kommer i tillegg til tilbudet om Pfizer og Moderna. Nuvaxovid-vaksinen tilbys første gang tirsdag 15. mars, fra kl. 12–15 og fra kl. 16–18. Da bestiller du time som vanlig. Dersom du ikke har anledning da, kan du ringe vaksinetelefonen på 959 39 677 og avtale time.

Vaksinene skal settes på samme måte som de andre vaksinene med dose 1, 2 og oppfriskningsdose. Du kan også velge denne vaksinen som din neste dose, selv om du har tatt de andre vaksinene som dose 1 eller 2. Vaksinen er i utgangspunktet sidestilt med de andre vaksinene, både når det gjelder trygghet og effekt.

Du kan lese Folkehelseinstituttets vurdering av Nuvaxovid-vaksinen her.