icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Hjem   ›   Tjenester   ›   Andre nyttige sider   ›   Natur, klima og miljø
Utdeling Miljøvernprisen 2015
Utdeling Miljøvernprisen 2015
  

Miljøagentene fikk Ås kommunes miljøvernpris

Sju barn mottok prisen på vegne av Miljøagentene i dagens kommunestyremøte. Ordfører Ola Nordal delte ut 10000 kroner, diplom og blomster.

Miljøvernprisen er "Eilif Dahls minnepris", oppkalt etter professoren ved Norges landbrukshøgskole. Ordføreren hadde selv Dahl som foreleser da han studerte.

- Miljøagentene gjør en viktig innsats for å øke barnas engasjement for naturvern og miljø, samtidig som de jobber for å gi barn troen på seg selv, og at det nytter å gjøre noe, leste Nordal fra begrunnelsen for tildelingen av prisen, og videre:

- Spesielt trekkes fram årets 12-aksjon for å skape oppmerksomhet og oppfordre til innsamling til Regnskogfondet, samt allsidig miljøarbeid.

Miljøvernprisen 2015 (1-2)_800x531.jpg

På bildet ser vi foran fra venstre: Jonas (Kroer skole), Mathias (Kroer skole), Torje (Rustad skole), Jonathan Åsgård skole), Arvid (Åsgård skole), Casper (Åsgård skole) og Daniel (Åsgård skole). Bak har vi fra venstre styremedlemmer i Miljøagentene i Ås: Siri Gilbert, Kjersti Bakkebø Fjellstad og Ulrika Jansson, og helt til høyre ordfører Ola Nordal.

Miljøagenten fikk så overrakt diplom og blomster, pengene vil bli satt inn på konto. Blomstene ga de videre til barna på aylmottaket på Bjørnebekk, som ble veldig glade. Barna der ønsker nå å være med på aktivitene til Miljøagentene i Ås.

I sin takketale fortalte Miljøagentene at de var veldig glade for prisen - tusen takk!

- Vi har ryddet søppel på Breivoll, hatt Beintøft (gå- og sykle til skolekampanjen) og hatt 12-aksjon på Ås stadion for å illustrere hvordan regnskog tilsvarende 12 fotballbaner forsvinner hvert minutt. Vi har også lært om hvordan bier pollinerer og livet i fjæra, fortalte utvalgte representater fra gruppen til kommunestyret og andre tilhørere.

Miljøagentene har omlag hundre medlemmer i Ås, mange av skolene er også med.

Her er diplomet som Miljøagentene fikk.

Miljøvernprisen 2015 (16).jpg