Hvordan er det med smittesituasjonen nå?

– Nå ser vi at tallene begynner å gå litt nedover. De siste to ukene har vi hatt 370 smittede per 100.000 innbyggere, og det er en nedgang fra tidligere i høst. I praksis betyr det cirka 5 nye smittede per dag. Fortsatt er det slik at det er mest smitte blant barn og unge og deres nærkontakter.

Vi har per nå én person innlagt på sykehus med koronavirussykdom.

Hvordan går det med vaksineringen nå? Har ikke alle fått vaksiner ennå?

– Per i dag har 89 % av alle over 12 år fått 1. dose og 76 % fått andre dose. Dette er ganske likt som i resten av landet. Det betyr at vi snart kan si oss ferdige med vaksineringen her i kommunen. De som ennå ikke har tatt første dose må få gjort det innen uke 45 om de skal være helt sikker på å få den.

Hvordan organiseres 3. dose til de over 65 år?

– Kommunen kontakter nå alle over 65 år og avtaler tid for påfyllingsdose. Det bør ha gått et halvt år siden andre dose for at dette skal være aktuelt. Vi begynner med de over 85 år og jobber oss nedover til 65-åringene. De første dosene vil trolig bli satt i uke 43.

Kommunen har tilbudt vaksine til alle fra 12–15 år, men kravet var at du måtte ha fylt 12 år før vaksinen ble satt. Kommer det et tilbud for de som fyller 12 i løpet av året?

– Ja, det jobber vi med. Vi kommer tilbake med praktisk informasjon og timebestilling og slikt senere, men foreløpig har vi satt opp følgende datoer for disse:

•    Onsdag 27.10.21 kl.14–19
•    Onsdag 15.12.21 kl. 14–19
•    Onsdag 20.01.22 kl. 14–19

Det står på nettsidene at man må ta sånn PCR-test på kommunens testsenter om man har symptomer på koronasykdom. Holder det ikke å ta en sånn hurtigtest hjemme?'

– Vi anbefaler deg å ta PCR-test. Både fordi disse testene er mer pålitelige, men også fordi det forenkler oppfølgingen fra kommunens smittesporere, dersom prøven skulle være positiv. Du bør uansett ta en PCR-test dersom hjemmetesten din er positiv.