Konkurransen ble gjennomført i november 2021 og oppgaven var å sende inn de beste, gøyeste, morsomste, fineste og mest spennende bilder fra kommunen. Vi fikk inn over 300 bilder fra 56 forskjellige deltakere. Med så mange ulike bilder å velge mellom, fikk juryen en vanskelig jobb med å plukke ut vinnerne.

Juryen har bestått av Ås-ordfører Ola Nordal, leder av Ås Ungdomsråd Eunice Compaore, NMBU-fotograf Håkon Sparre og fellesskaper i Ås Madeleine Solheim Johnsen. Juryen har stått fritt til å velge sine favoritter, men har lagt vekt på konkurransens tema som var å vise frem Ås og det som skjer i kommunen.

Juryen har kåret et vinnerbilde og fire som får hederlig omtale.

 

Vinneren

En vinterdag i Ås, kulturlandskap

Juryen lot seg imponere av dette flotte vinterbildet som er tatt ved Herumveien av Torstein Furnes. Det klassiske Ås-landskapet, rimfrosten, de klare vinterfargene og fuglene i bevegelse gjør at kan bli sittende lenge å fordype seg i det flotte bildet.

– Dette er ganske karakteristisk for vinteren 2021 i Ås. Det var iskalde dager med knallblå himmel og gnistrende sol - men lite snø. Denne januardagen hadde det lagt seg et vakkert teppe av rimfrost over hele landskapet. Idet jeg tok bildet var det tilfeldigvis en flokk fugler som nettopp hadde lettet fra et tre, skriver fotografen selv om bildet.

 

Førsteplassen vinner et gavekort på fotoutstyr på 4.000 kroner og får bildet utstilt på innbyggertorget i kommunen.

Hederlig omtale

Juryen har også kåret fire bilder som får «hederlig omtale» og som vinner gavekort på 1.000 kroner på Ås kulturhus

 

«En svanesang for sommeren»

Svane, dam, skog, høst

 

Det er Jon Esperum Nielsen som har tatt dette flotte bildet av en svanen i dammen med de lekre høstfargene i bakgrunnen. Flere av jurymedlemmene falt også litt ekstra for dette bildet, på grunn av det engasjementet Ås-befolkningen har hatt rundt svanene våre det siste året.

Vannspeil ved Tårnbygningen

NMBU, park, Tårnbygningen, vannspeil

Når kommunen huser Norges vakreste park er det ikke så rart at mange av bildene i fotokonkurransen er tatt nettopp i NMBU-parken. Her var også Turid Stokstad Alvheim da hun tok dette fascinerende bildet av vannspeilet ved Tårnbygningen på forsommeren 2020.

 

Kulturlandskapet ved Årungen

Ku, Årungen, kulturlandskap, landbruk, bondegård, skog, rostadion

 

Anders Skordal Fiskum har tatt dette bildet ved Årungen her kan man se mye av det vi er glade i med Ås: Skog og vann, dyr og landbruk, friluftsliv og idrettsaktiviteter.

 

Farger man blir glad av

Bed, blomster, tuntreet, Tivoli, NMBU

Det knytter seg alltid stor spenning til hvordan bedet rundt Tuntreet i NMBU-parken blir hvert år. Her tryller parkens ansatte frem en ny kreativ løsning med nye farger og planter hvert år. Her er det mange Ås-folk som lar seg inspirere til hva de skal gjøre med sine egne bed. Det er Sille Winsnes som har tatt bildet.

Kommunen takker alle som har deltatt i konkurransen. Vi vil ta kontakt med vinnerne for å overrekke premiene.