icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
22. april - 14:38
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Du er her:   Hjem   ›   Tjenester   ›   Kultur   ›   Syngende Ås
KOR

  

Syngende Ås

Ås kommune ble i 2015, fra mer enn 50 kommuner i Norge, valgt ut til å bli en av 14 pilotkommuner innenfor den nasjonale satsingen Krafttak for sang.
 
Sang skaper glede, trivsel og har mange dokumenterte helseeffekter. Det å synge er også gratis (!), og er populært hos de fleste. Når flere samles for å synge sammen kan samsangen gi en rekke sosiale og miljømessige gevinster. 
 
Bakgrunn: Krafttak for sang (KFS) er en åpen samhandlings- og aksjonsplattform for aktører innen sang i Norge. For tiden omfatter plattformen et tyvetall frivillige organisasjoner, institusjoner og andre sangaktører. KFS samarbeider tett med offentlige og private institusjoner på sang- og musikkområdet. Målet med satsingen er å bidra til at Norge blir en syngende nasjon og at vi etablerer et syngende samfunn med sangglede for alle, fra vuggen til graven. Sang er et sterkt virkemiddel både for kunstnerisk opplevelse og deltakelse, sosialisering, integrasjon, helseforebygging og ikke minst tradisjonskaping- og formidling. Sang er også en ressurseffektiv aktivitet som er lett å gjennomføre og som kan inkludere alle uansett alder, kulturell og geografisk bakgrunn, sosial situasjon eller inntekt. Krafttak for sang mener derfor at sang bør være en tilgjengelig aktivitet helt fra spedbarnsalder, opp gjennom skoletiden og inn i voksen alder.
 
Skal du eller din gruppe avholde et sang-reletert arrangement som dere vil gjerne få synliggjort?
Send gjerne informasjon om det til post@askulturhus.no, og vi skal passe på at det blir lagt ut på bla kommunens webside.
 
Lørdag 16. februar 2019 kl. 19.00
The Creedence Clearwater Revival Expoerience! Finn fram ruteskjorta og gjør dere klare for allsang!
Med låter som «Have You Ever Seen The Rain», «Bad Moon Rising», «Down on The Corner», «Cottonfields», «Proud Mary», «Hey Tonight», «Up Around The Bend», «Lookin’ Out my Back Door», «Born on The Bayou» og mange flere, dominerte Creedence hitlistene over hele verden i sin storhetstid. Fortunate Sons – the Creedence Clearwater Revival Experience tar deg med tilbake til slutten av 60-tallet, og gir deg et gjenhør med alle de fantastiske låtene som gjorde Creedence til allemannseie.
Ås kinoteater.
Pris: kr. 360,- 
Café Falsen åpner kl. 18.00. Dørene åpner 18:45.
 
 
Allsang uten grenser
ÅsEnsemblet inviterer til allsang i kveldssola i Borggården, fredag 24. mai kl. 18.00.
Koret, i samarbeid med Kulturhuset, engasjerer lokale musikere til å akkompagnere kommunens sangglade innbyggere.
Under mottoet «Allsang uten grenser» håper det blandede showkoret at Ås-folk kjenner sin besøkelsestid og møter fulltallig opp, inspirerte til å synge kjente og kjære sanger i tidenes største, spontane bygdekor.
Allsangen tar neppe slutt før klokka har passert 20.00.
 
Åpen Mikrofon i Ås - et gratis arrangement der du kan selv står på scenen og presterer, eller sitte i publikum og bli med på en allsang eller to.
 
Kulturfesten: en internasjonal familiedag. Hvert år arrangeres det Kulturfesten (25. mai i 2019) og hvert år ønske vi bidrag på scenen fra det internashjonale samfunnet Ås er. Har du noe vil vise frem på scenen som har et internasjonalt preg, meld din intresse til Ellen eller Myfanwy (kontakt info under).
 
 
Henvendelser:
Ellen Sibe Kråkenes
Tlf: 64 96 23 92
 
Myfanwy Katherine Moore
Tlf.: 64 96 20 91