Sykle til jobben 2022

Sykle til jobben er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse, med mål om å få flest mulig i aktivitet. Kampanjen varer fra 19. april til 17. juni, men påmeldingen har åpnet, og du kan melde deg på i hele kampanjeperioden.

Ikke bare for dem som sykler

Selv om det heter «Sykle til jobben» er det ikke bare sykling som gjelder. Alle aktiviteter gir poeng. Gåturer, skiturer, yoga, klatring, løping, styrke og kajakk er eksempler på poenggivende aktiviteter. Selv om du er pensjonist, student eller av andre grunner ikke er i jobb, kan du fortsatt delta. Alle som melder seg på og registrer aktivitet er med i trekningen av premier som blant annet sykler, turer og treningsutstyr! Kommunen har også egne premier til deltakere i Ås.

Gratis deltakelse i Ås!

Ås kommune har mål om god folkehelse og lave klimagassutslipp, og ønsker å inspirere innbyggerne til mer miljø- og helsefremmende aktivitet. Kommunen betaler derfor deltakelse for alle som bor, jobber eller studerer i Ås kommune. Du må ha fylt 15 år for å delta, men det er ingen øvre aldersgrense. Les mer om hvordan delta her!

For å få gratis deltakelse, bruk et Ås-postnummer (1430-1435 Ås / 1407/1429 Vinterbro) når du melder deg på. Dersom du ikke bor i kommunen, men studerer eller jobber her, fyll inn postnummer 1430 når du melder deg på, så får du være med gratis.

Når du sykler eller går:

 • får du bedre kondis
 • bidrar du til et bedre miljø
 • blir du i bedre humør
 • holder du deg frisk og opplagt
 • sover du bedre
 • lever du lengre
 • kan du suse forbi bilkøen
 • sparer du penger

Hvordan delta?

Sykle til jobben-kampanjen varer fra 19. april - 17. juni 2022. Påmeldingen er åpen, og du kan også melde deg på etter kampanjestart. Du får tilgang til treningsdagboken din fra du melder deg på, men det er kun aktivitet i kampanjeperioden som teller med i konkurransen.

1. Meld deg på

2. Dann lag på inntil fem personer. Flere enn fem? Dann flere lag! Du kan også delta alene.

3. Begynn å registrere aktivitet på Min side , der du får din egen profil. Følg fremgangen i egen treningsdagbok og på topplistene.

4. Du kan også registrere din aktivitet gratis via Polar eller Strava, eller du kan laste ned «sykle til jobben» appen på din telefon. Se mer om registrering av aktivitet her.

5. All aktivitet kan registreres og teller med i kampanjen! Du kan sykle, gå, spille fotball, svømme, gjøre styrketrening, yoga og all annen fysisk aktivitet. Se mer om hvordan du får poeng

6. I kampanjeperioden trekkes det premier hver uke, så forsikre deg om at du oppdaterer din profil ukentlig.

Premier

Nasjonalt trekkes det premier ut fra antall kilometer, aktiv reisevei til/fra jobb og poeng. Både lag og enkeltpersoner kan vinne. Her er det muligheter for alle. Se oversikt over premiene på Sykle til jobbens nettside.

I tillegg til premiene som alle deltakerne konkurrer om på nasjonalt plan, blir det trukket lokale premier i Ås kommune, som er sponset av NMBU og kommunen. Vi har en egen premie for aktiv reisevei. Disse poengene får man ved å sykle, gå, løpe, ta el-sykkelen til jobb eller studier, eller ved å bruke beina på reiser der du ellers ville tatt bilen, for eksempel på butikken. Dette er fordi kommunen ønsker å motivere Ås-innbyggerne til å la bilen stå og heller velge miljø- og helsevennlige alternativ.

Premiene i Ås er:

 1. Flest poeng i hele kampanjeperioden: Gavekort på 1000 kr på sportsbutikk
 2. Trekning blant alle med 40 poeng eller mer: Ett gavekort på 1000 kr på sportsbutikk
 3. Trekning blant alle med mer enn 10 poeng på aktiv reisevei: Ett gavekort på 1000 kr på sportsbutikk
 4. Lagpremie: Laget med flest poeng på aktiv reisevei (snitt): 5 kinobilletter på Ås kino
 5. Folkehelsepris 3 priser verdi kr. 1000,- premie for aktiv reisevei, de som tar beina fatt der de ellers ville tatt bilen. Trekkes blant «stjerneaktivitetene».

Sykkel- og gådag 20. april i Ås sentrum kl 15-17

I samarbeid med NMBU lanserer Ås kommune Sykle til jobben- kampanjen med sykkel- og gådag i Borggården. Det blir gratis vårsjekk av sykkelen, og gratis sveler, kaffe og te. Lag og foreninger stiller med aktiviteter og info om sykling og gange! Det blir konkurranse i sykkelhinderløypa, og premier til alle barn som tester ferdighetsløypa. 

Kl. 15.00-17.00: Gratis vårsjekk av sykkel, testing el-fraktesykkel, noe salg av sykler og utstyr. Sykkelløype for barn og sykkelquiz i parken med premier. 
Kl. 16.00: Sykkelløp: Toppledelsen til Ås kommune, NMBU og Studenttinget skal prøve sine ferdigheter i sykkelhinderløypa!
GRATIS vårsjekk av sykkel fra: 
• Intersport Vinterbro
• Ås sykkelreparasjon
• Syklistforeninga i Ås
• Follo sykkelklubb
Disse stiller med stands og aktiviteter: 
 • Ås bygdekvinnelag serverer sveler

 • Familiesykkel viser fram og selger el-sykler og el-fraktesykler

 • Naturvernforbundet har stand og hjelper til med sykkelsjekk

 • Ås-NMBU orientering: Info om Stolpejakta 

 • Bedriftsidrettsforbundet: Info om Sykle til jobben

 • NMBU og Ås kommune har stand med kaffe/te og man kan teste kommunens el-sykkel og el-fraktesykkel