Ås kulturhusBarfotjentene

torsdag 29. nov 2018
Barfotjentene


Jul med svenske folketoner - og fem autentiske kvinneskjebner fra den tida da Norge var det forjettede land for fattigfolk på den svenske landsbygda
 
Denne enkle forestillingen løfter frem en gruppe kvinner som sjelden har fått offentlig oppmerksomhet: Barfotjentene. De svenske kvinnene som kom til Norge på 1800-tallet og slo seg ned her. " I denne søde juletid", minnes vi dem. Med svensk musikk som hører julen til, og med minner og refleksjoner knyttet til julens symboler og verdier.
Musikken i forestillingen er tradisjonelle svenske folketoner, salmer og julesanger. Denne fremføres av folkemusikktrioen "Kjerringrokk".
 
Musikken er vevet sammen med Tone Holtes fremføring av "stemmen" til fem ulike barfotjenter. Tekstene er skrevet med utgangspunkt i livshistoriene til kvinner som alle har levd, og er utviklet på bakgrunn av intervjuer med etterkommere og annet historisk kildemateriale.
 
Foto: John Vedde
 
Torsdag 29. november kl. 19.00. Kinovestibylen. Pris: Kr. 200,- (voksne) Kr. 150,- (honnør/student). Kinovestibylen. Dørene åpner kl. 18:50.
Anbefales ikke for unger under 15 år.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv utAdresse: Moerveien 1 1430 Ås
Problemer med å kjøpe eBilletter? Send en mail til post@ebillett.no


Powered by CustomPublish AS