Du er her:   Hjem   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Rustad skole   ›   Aktuelt
læringsbrett

Innføring av læringsbrett

I løpet av høsten 2019 vil alle elever ved Rustad skole ha tilgang til eget læringsbrett (iPad). Innføringen er et ledd i Ås kommunes digitale satsing. Ås-skolens elever skal sikres digital kompetanse slik at de kan delta som medborgere og bidra til samskaping i fremtidens samfunn. Digitale ferdigheter skal være gode redskaper for læring i arbeidet med fag. Gjennom digitaliseringen skal Ås-skolen fokusere på elevmotivasjon og tilpasning av opplæringen og legge til rette for samarbeid om læringen mellom skole og hjem.

Elevenes digitale kompetanse skal legge til rette for dybdelæring og gi mulighet til å se kunnskap og kompetanse på tvers av fag gjennom de prioriterte tverrfaglige temaene stortingsmeldingen lanserer. Særlig viktig vil det være for skolene å stimulere til at elevene produserer egen læring heller enn å konsumere digitalt innhold.

Vårt mål er at elever på Rustad skole skal være digitalt aktive og ha kompetanse til å tilegne seg nye digitale ferdigheter. De skal oppleve at IKT er en naturlig og integrert del av undervisningen og elevene skal bruke IKT på en hensiktsmessig måte for å lære innenfor ferdighetsområdene kommunikasjon, produksjon, kildekritikk, opphavsrett, søk og digital dømmekraft.

Ås kommune har utarbeidet en avtale om bruk og hjemlån av læringsbrett.

Publisert: 12. september 2019

Kontaktinformasjon og besøkstider for helsesykepleier

Inger Helen Willoch er helsesykepleier på Rustad skole. Hun er tilstede på skolen til følgende tider:

Mandag 08:30 - 11:00.
Tirsdag, torsdag og fredag 08:30 - 14:30
Annenhver onsdag (ulik uke) 08:30 - 14:30

Mobiltelefon: 913 36 814
E-postadresse: inger.helen.willoch@as.kommune.no

Publisert: 13. august 2019
Nye Rustad skole

Utvidelse av Rustad skolekrets

Plansone Åsgård B innlemmes i Rustad skolekrets fra august 2019

Ås kommune viser til vedtak i kommunestyret den 21.06.2017, i sak Skolebehovsanalyse Ås sentrum.

Publisert: 21. mars 2019
2018-11-28 Barn og unges kommunestyremøte

Stort engasjement i barn- og unges kommunestyremøte

De unge representantene stilte med eget forslag til hvordan midlene til skolene skulle fordeles, og etter godt politisk håndverk ble Ås ungdomsskoles forslag enstemmig vedtatt.

Publisert: 03. desember 2018

Informasjon om lærernormen

Fra og med skoleåret 2018-19 innføres en norm for lærertetthet i ordinær undervisning på skolenivå. Lærertetthetsnormen skal være en norm for forholdstallet mellom lærere og elever i ordinær undervisning.

Publisert: 03. april 2018
alle foran skolen

Samba'n er løs!

Årets karneval på Rustad skole gikk av stabelen som seg hør og bør i dag, siste fredag før vinterferien. Med humør, musikk og glede gikk alle i tog rundt stadion før vi samlet oss foran skolen til dans og pølsespising. Med dette stemningsbildet fra arrangementet ønsker vi god vinterferie til små og store.

Publisert: 16. februar 2018
Rustad skole går rundt juletreet utenfor Ås rådhus

Rustad skole gikk rundt juletreet utenfor rådhuset

Skolen har kanskje startet en ny tradisjon, da de i mangel av eget juletre, fant ut at de skulle gå rundt juletreet utenfor rådhuset.

Publisert: 21. desember 2017
2017-10-30 Grunnsteinnedleggelse Rustad skole

Grunnsteinnedleggelse for nye Rustad skole.

Mandag 30. oktober ble grunnsteinen til nye Rustad skole lagt ned av framtidige elever sammen med ordfører og leder av plan- og byggekomiteen, representanter for byggherren med flere.

Publisert: 02. november 2017
FNflagg

FN-samling i gymsalen!

Torsdag 26. oktober ble FN-dagen markert ved Rustad skole.

Publisert: 27. oktober 2017
Beintøft premieutdeling

Bli med på Beintøft: Sykle – og gå til skolen- kampanje for 1.- 7. trinn

4. – 29. september arrangeres Beintøft; den nasjonale sykle- og gå til skolen- kampanjen for barneskolen.

Publisert: 30. august 2017
godt skolemiljø

Regelverk for godt skolemiljø

Elevene i Ås skal ha et godt og trygt psykososialt skolemiljø

Alle elever har rett til et trygt og godt psykososialt skolemiljø, som fremmer helse, trivsel og læring. Fra 1. august 2017 er det vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø.

Publisert: 28. august 2017
2017-08-21 Åpning Ås modul - Rustad skole

Modulskolen offisielt åpnet

Mandag var det klart for snorklipping og markering av at elevene ved Rustad skole skal gå på den nye modulskolen i to år framover.

Publisert: 23. august 2017
telefon

REDUSERT TILGJENGELIGHET PÅ TELEFON

Det må for tiden påregnes periodevis redusert tilgjengelighet på telefon til Rustad skole. Dette i påvente av nye, bærbare telefoner. Vi beklager dette og ber om at du forsøker igjen dersom du ikke får svar, eller send mail til rustad.skole@as.kommune.no

Publisert: 18. august 2017

Rammeplan for skolefritidsordningen i Ås

og lokale årsplaner for den enkelte SFO

Med bakgrunn i prosjektet «Kvalitetsutvikling i skolefritidsordningen i Ås», har Ås kommune utarbeidet en felles kommunal rammeplan for skolefritidsordningen. På bakgrunn av denne er det også utarbeidet lokale årsplaner for den enkelte SFO.

Publisert: 15. august 2017
juletre

Kjære elever og foresatte ved Rustad skole

På vegne av alle ansatte ved Rustad skole vil jeg ønske dere alle en riktig god og fredelig jul og et godt nytt år!

Mvh. Gro Lundgård, rektor

Publisert: 21. desember 2016
Ankomst Rustad skole

Rustad skole

Åpning høst 2019

Nye Rustad skole bygges til en 4 parallell skole med flerbrukshall.

Rustadtunet utvider sin kapasitet til 12 plasser.

Publisert: 31. august 2016