Minikonferanse om fremmedfrykt og inkludering.

Kulturskolen i Ås og Ås kommune inviterer til minikonferanse om temaet kunst i bevisstgjøring om fremmedfrykt og inkludering.

Konferansen er avslutningen på det norsk-greske EØS-prosjektet «Art + Culture vs Xenophobia». Prosjektet har hatt en ambisjon om å synliggjøre greske og norske organisasjoner, kunstnere og grupper som arbeider med samme tema. Til prosjektet har organisasjoner og kunstnere har sendt inn egne «Best-praksis-prosjekter» og foto/video-verker. Les mer under.

Minikonferansen i Ås avsluttes med en samtale omkring fremtidige muligheter i arbeidet med kunst, kultur og samskaping.

Tid: Fredag 24. september kl 11.00-14.00
Sted: Ås kulturhus, Kinosalen
Smitteverntiltak: Arrangementet følger smittevernreglene til Ås kommune
Påmelding: Ellen.Sibe.Krakenes@as.kommune.no

Program:
Tidspunkt Aktivitet
10.00 Registrering og vandring i fotoutstillingen «Tolerance(s)
11.00 Åpning med hilsen, bakgrunn og kulturinnslag
11.15 Presentasjon av EØS-prosjektet «Art + Culture vs Xenophobia».
12.00 Presentasjon av Best-praksis-prosjekter
12.30 Presentasjon av prosjektet «Kirke for samskaping»
13.00 Plenumsamtale omkring kunst, kultur og samskaping.
13.50 Avslutningsord og presentasjon av musikk-performance
14.00 Slutt


Om prosjektet:
Kulturskolen i Ås er norsk partner i det gresk-norske EEA-prosjektet «Art + Culture vs Xenophobia». Hovedmålsettingen har vært å synliggjøre greske og norske organisasjoner, kunstnere og grupper som arbeider med tema kunst og kultur i bekjempelsen av rasisme og fremmedfrykt og bidra til inkludering. EØS-prosjektet har vært gjennomført i samarbeid mellom Kulturskolen i Ås og de greske non-profitt-organisasjonene Artifactory (prosjektleder) og musikk- og teatergruppen Baumstrasse . «Art + Culture vs Xenophobia»-prosjektet er finansiert av den greske delen av Active Citizens Fund, som er del av EØS-midlene bevilget av Island, Liechtenstein og Norge.

Ambisjonen med «Art &Culture vs Xenophobia-prosjektet» har vært å bidra til synliggjøring av organisasjoner som arbeidet med tema og som har sendt inn egne «Best-praksis-prosjekter». Prosjektet er sammensatt av tre deler; En minikonferanse med presentasjoner og samtale omkring av innsendte «Best-praksis-prosjekter» og samtaler omkring disse. Andre del er urfremføring av bestillingverket «Every trip is a trip one-way", som er en musikk-performance som setter fokus på fremmedfrykt og hatytringer. Dette verket er skapt av den greske komponisten Vassilis Mantzoukis og teaterregissør, skuespiller og sanger Martha Frintzila som leder Baumstrasse. Tredje del av prosjektet er fotoutstillingen «Tolerance(s)», der internasjonale kunstnere er invitert til delta med arbeidet om samme tematikk som prosjektet. Kuratorer for utstillingen er professor Dr. Kostas Ioannidis (Athens School of Fine Arts) and Dr. Eleni Mouzakiti kunster og kurator.

Under minikonferansen i Norge presenteres konklusjonene fra hovedarrangementet som gjennomføres i Athen 2.- 4. september, samt fotoutstillingen. Musikk-performance «Every trip is a trip one-way" er spilt inn på video.

Om Active Citizens Fund
Active Citizens Fund (Hellas) støttes med et tilskudd på 12 millioner Euro fra Island, Liechtenstein og Norge som er del av EØS-bevilgningene (EEA and Norway Grants) 2014 - 2021. Programmet har som mål å utvikle bærekraft og kapasiteten til sivil sektor i Hellas, og å styrke sektorens rolle i å fremme og ivareta demokratiske prosesser, aktivt medborgerskap og menneskerettigheter. I Hellas implementers Active Citizens Fund av konsortiet Bodossaki Foundation og SolidarityNow.

Arrangør: Kulturskolen i Ås og Ås kommune
: Ås kulturhus, Kinosalen
Tid: fredag 24. september 11:00
Annet