Registrer en ferieaktivitet

Skal du eller din forening, klubb eller organisasjon arrangere ferieaktiviteter for barn og unge i sommer ? Vi vil gjerne høre fra deg her: Har du tips til sommerferieaktiviteter for barn og unge?

Zuccarello og noen barn på en båt

Zucca sommercamp på Breivoll

Det blir mye lek og morro når Zucca Sommer Camp kommer til Breivoll denne sommeren. Alle sover hjemme hos seg selv, men stiftelsen sørger for busser fra sentrale områder slik at barn kan delta uavhengig av om foreldrene kan levere eller hente.

En typisk dag starter klokken 10, og du får være med på en spennende aktivitet før lunsj. Vi har et hav av vannaktiviteter, som et flytende badeland, SUP (stand up paddleboarding), kano, og til og med krabbefiske! Og hvis du er skikkelig god til å bygge sandslott, kan du delta i en spennende konkurranse. Men vi stopper ikke der! Vi samarbeider også med lokale idrettsklubber, slik at du kan prøve deg på forskjellige idrettsgrener og oppdage nye talenter gjennom lek og moro.

For hvem: Barn i alderen 6-12 år

Når: Uke 26, 27 og 28

Pris: Gratis

Påmelding og mer informasjon på Zucca Sommer Camp i Ås

Plakat med informasjon om speidernes friluftsuker

Friluftsukene i Ås ved 1. Ås speidergruppe

Frilufstukene i ås er et gratis frilufts- og aktivitetstilbud i Ås. 5 dager med frilufstliv, aktvitet, kanopadling og mestring av nye ferdigheter. Vi holder på ute hver dag og blir kjent med flere sider av friluftslivet. Knytter nye vennskap, erfarer og mestrer nye ting sammen! Uka bygger opp mot gode mål, med mestring på ulike nivå og ved bruk av speidermetoden.

Vi vil være rundt Frydenhaug, nærområdet Ås og Gjersenga badeplass.

For hvem: Til alle som begynner i 2. til og med de som begynner i 7. klasse august 2023

Når: Uke 31 er for alle som beynner i 2. klasse, 3. klasse og 4. klasse i august 2023. Uke 32 er for alle som begynner i 5. klasse, 6. klasse og 7. klasse i august 2023.

Pris: Gratis

Påmelding og mer infomasjon på nettsiden Friluftsukene i Ås

Gutt med svømmebriller i basseng

Sommersvøm med Ås IL

Sommerkurs som passer deg som ønsker å bli bedre på svømming i sommer, uansett om du har gått på svømming før eller ikke.

Kurset holdes i Ås svømmehall.

For hvem: Fra 5-13 år

Når: Uke 25 og uke 32

Pris: 1000,-

Mer informasjon på nettsidene til tryggivann.no

Jente og gutt i laboratoriet

Vitensommer på Vitenparken

Bli med å lage båter i Andedammen, utforske botaniske skattekart, og skyte opp raketter i parken for å teste hvilke som kommer høyest!

Vi finner ut hvordan man lager brød fra kornet som vokser i VitenEnga, – Vitenparkens kjøkkenhage, vi bygger froske- og insektshotell for å lære hvordan dyrene utenfor Vitenparken lever, og vi utforsker naturkreftene og evolusjonen.

Ikke minst gjelder det å løse nye programmeringsutfordringer med sphero, micro:bit og Bit:bot.

Meld deg på i dag og gled deg til en fantastisk sommer!

For hvem: Passer for barn mellom 8 – 13 år

Når: Vi gjennomfører sommerskole i uke 25 (19/6-23/6), uke 26 (26/6-30/6), uke 27 (3/7-7/7), uke 28 (10/7-14/7), uke 31 (31/7-4/8) og uke 32 (7/8-11/8).

Pris: 2485,-

Ved spørsmål eller kommentarer kontaktes direkte Vitenparkens koordinator for sommerskolen: Flora Prinz på telefon: 906 22 284 eller e-post: flora@vitenparken.no

Påmelding og mer informasjon på nettsiden Vitensommer 2023

Plakat med datoer og barn som ror

Aktivitetsuke med Årungen ro- og kajakklubb

Årungen ro- og kajakklubb arrangerer aktivitetsuke i sommer. Det er et gratis tilbud grunnet støtte fra Sparebaken ØstfoldAkershus og vi arrangerer det på Årungen, som er riksanlegg for rosport og har plass til mange flere lokale ungdommer.

Innholdsmessig vil en aktivitetsuke tilby variert treningsopplegg, med fokus på å lære grunnleggende teknikker både innen roing og kajakk. Det vil serveres lunsj og frukt i løpet av en dag, og vi ønsker å ha fokus på at idrett forutsetter god ernæring.

Vi stiller med alt av utstyr og instruktører. Vår trener har lang erfaring og stor kunnskap om roing, og våre 2 hovedinstruktører går idrettslinjen ved Ås videregående skole, hvor de har treningsledelse og treningslære som en del av pensum.

For hvem: Passer for barn og unge mellom 11 – 16 år

Når: 26. - 29. juni fra kl. 9-15

Pris: Gratis

Påmeldingsskjema finner du her. Har du spørsmål, kontakt aarungen.rkk@gmail.com.

Logo Ås basket

Summer Camp i Basket

Alle barn (f. 2007-2013) inviteres til gratis summer camp i basket i Åshallen 19.-23. juni. Du er velkommen uansett om du har spilt basket før eller om du vil prøve basket for første gang.

Klubbens proffe internasjonale trenere legger opp treningene etter nivå godt hjulpet av norske hjelpetrenere. Gratis lunsj og frukt servers hver dag.

Mer informasjon hos Ås IL her

For hvem: Passer for barn og unge født 2007-2013

Når: 19.-23. juni

Campen har litt ulike start og sluttpunkt avhengig av aldersgruppe.

Aldersgruppe 2013-2012:
09:30-14:00

Aldersgruppe 2011-2010:
10:30-15:00

Aldersgruppe 2009-2007:
11:30-16:00

Pris: Gratis

Kontaktperson er Rodrigo: rodrigo.a.delavega@gmail.com

Påmeldingsskjema finner du her

Plakat med tekst og QR kode

Paintballtur med ungdomshusene i Ås

Sommerferietur Tirsdag 20 juni til Vestby Paintball med Rudolf og Midtgard ungdomshus! Det er voksne ledere fra ungdomshusene med på turen.

For hvem: Ungdom fra  7 klasse  til 3 Vgs (12-19 år)

Når:

Tirsdag 20 juni

  • kl. 11:30 buss kjører fra Nordbytun ungdomskole  
  • kl. 11:40  buss kjører  fra Ås ungdomskole ( busslomme ved idrettsplassen)
  • kl. 15: 45 buss kjører tilbake fra Vestby
  • kl.16 :10 buss fremme i Ås ungdomskole 
  • kl. 16:30 i Nordbytun ungdomskole

Pris: kr 50,- Påmelding dekker buss til og fra, paintball-utstyr, kuler osv.

Påmeldingsskjema finner du her

 

 

Årets plakat for sommerles med fargerik illustrasjon

Sommerles - sommerens kuleste lesekampanje

Fra 1. juni til 31. august kan alle som går i, eller skal begynne i 1.-7. trinn delta på Sommerles.no. Sommerles gjør lesing enda morsommere, og det er helt gratis å være med.

For hver bok som registreres, får deltakerne XP (poeng) og går etter hvert opp i level. Barna kan både få kule digitale trofeer på nettsiden og hente fysiske premier på biblioteket.

Mer om sommerles ved Ås og Nordby bibliotek på bibliotekenes nettsider