icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
16. september - 07:45
Fra klokken 10.00 idag vil kommunens telefonssystem være ute av drift i omlag 30 minutter på grunn av oppgradering. Vi beklager de ulemper dette måte medføre.
Ås kommunes våpenskjold

Ås kommunes våpenskjold

Tilbud om ruskontrakt

Ås kommune har tilbud til ungdom om ruskontrakt, et hjelpetiltak for ungdom som viser en bekymringsfull utvikling med hensyn til bruk av ulovlige rusmidler.

Tips en venn Skriv ut

Hva er en ruskontrakt?

Ruskontrakt-oppfølgingen er et samarbeid mellom helsestasjonen i kommunen og forebyggende enhet hos politiet i Follo. Vårt ønske er å hjelpe ungdom som eksperimenterer med rus så tidlig som mulig, gjennom samtaler og urinprøvekontroll. Erfaringer viser at mange ungdommer opplever denne oppfølgingen som en hjelp til å gjøre andre valg og til å slippe press fra jevnaldrende når de sier at går på ruskontrakt.

Hvem kan inngå ruskontrakt?

Henvendelser angående ruskontrakt kan komme fra ungdom selv, foreldre, skole, helsesykepleier, barnevern, politi eller andre. Tilbudet gjelder ungdom opp til 20 år. Kontrakten innebærer i tillegg til opplegget for ungdommen, veiledningssamtaler med foreldre/foresatte.

Gjennomføring av kontrakten

Oppstartsmøte for kontrakt foregår sammen med psykisk helsearbeider / helsesykepleier, familieveileder og representant fra politiet. Ungdom og foreldre / foresatte undertegner kontrakt om oppfølging i de neste 8 måneder. Oppfølgingen innebærer urintesting og støttesamtaler med ungdommen, og veiledningssamtaler med foreldre / foresatte.

Ungdommen får ukentlig oppfølging de tre første månedene. Psykisk helsearbeider / helsesykepleier påser at urintesten blir tatt og har samtaler med den unge på Ås eller Nordby helsestasjon. Etter tre måneder på kontrakt foregår vanligvis oppfølgingen annhver uke.

Kontaktpersoner for henvendelser om ruskontrakt

  • Isabell Ødegaard, forebyggende enhet i politiet

           Mobil: 932 86 344, isabell.odegard@politiet.no

  • Pia Onsaker, helsesykepleier

           Mobil: 904 14 643, piaLundEriksen.onsaker@as.kommune.no

  • Inger Nordstrand, familieveileder

           Mobil: 474 66 728, inger.nordstrand@as.kommune.no

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her