icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
22. april - 14:38
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Du er her:   Hjem   ›   Tjenester   ›   Næringsliv   ›   Starte egen bedrift
  

Vil du starte egen bedrift?

Å starte for seg selv byr garantert på utfordringer. Det gjelder å forberede seg og planlegge godt. Heldigvis er det mange ressurser og tjenester tilgjengelig for å deg på veien.

  • Meld deg på etablererkurs
  • Les deg opp
  • Søk finansiering

Meld deg på etablererkurs og diskuter forretningsideen din med en rådgiver

Ås samarbeider med de andre kommunene i Follo om å gi et godt veiledningstilbud til deg som vil starte for deg selv gjennom Etablerertjenesten i Akershus. Etablerertjenesten tilbyr gratis en-til-en veiledning og arrangerer både generelle etablererkurs og temakurs for deg som ønsker å starte for deg selv i Follo. Du kan også bruke etablerertjenesten om du allerede har startet opp og trenger faglig påfyll og nettverk.

Meld din interesse på nettsiden etablerer-akershus.no eller på epost etablerer@folloradet.no.

Se også Norges vel for oversikt over kurs- og veiledningstilbud

Innovasjon Norges rådgivere gir veiledning til videre utvikling av forretningside og hjelp til å løse praktiske spørsmål. Kontakt gjerne også Innovasjon Norges regionskontor for Oslo, Akershus og Østfold.

Les deg opp

Altinn gir deg svar på de vanligste spørsmålene om regler, støtteordninger, tillatelser til å drive innen visse bransjer og hjelpemuligheter for å starte og drive egen bedrift. Her finner du også skjemaer og kan benytte Altinns nettchat-tjeneste.

Skatteetaten gir informasjon og holder kurs for nye næringsdrivende, der regnskap, skatt og andre temaer knyttet til økonomi tas opp. Se Skatteetatens kurskalender.

Innovasjon Norges gründersider gir oversikt over hva du må huske på i prosessen - fra ideutvikling og utarbeiding av forretningsplan til finansiering og patentering.

Ditt Europa, din virksomhet er en nettressurs for deg som vil starte bedrift i en europeisk kontekst