icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Illustrasjonsbilde regndråper

Kurs i mestring av depresjon (KiD) er beregnet for voksne over 18 år som tidvis kjenner seg nedstemt eller deprimert på en slik måte at det går ut over livskvalitet og funksjonsevne.

  

Sliter du med depresjon?

Rus og psykisk helsetjeneste i Ås kommune starter nytt KiD- kurs: kurs i mestring av depresjon. Kurset starter i januar 2020.

Kurset er beregnet for voksne over 18 år som tidvis kjenner seg nedstemt eller deprimert på en slik måte at det går ut over livskvalitet og funksjonsevne. Det legges vekt på at kursdeltakerne er aktivt medvirkende.

Vi bruker en anerkjent metode som viser til gode resultater. Det jobbes med å bli mer oppmerksom på tankene sine og se sammenheng mellom tanker og følelser. Det trenes på å bruke metoder og teknikker for å endre tanke- og handlingsmønstre som vedlikeholder og forsterker nedstemthet/depresjon.

Målet er å redusere grad, varighet og de negative følgene av depresjon, og forebygge nye episoder av depresjon. Det er hjemmeoppgaver til hver gang, noe som er en viktig del av kurset.

Slik melder du deg på

Du kan selv ta kontakt dersom du er interessert i kurset, du trenger ikke henvisning. Du vil bli innkalt til en vurderingssamtale slik at vi sammen kan finne ut om kurset er riktig for deg. Ring Christina Odenmarck på 959 51 910/ Lise Marie Løvik 959 39 692 for å avtale tid.

Kurset er ikke egnet i krisetid eller i en periode der du har store problemer med oppmerksomhet og konsentrasjon.

Praktisk informasjon

Kurset går over 6 tirsdager med oppstart 07.01.20 kl. 12.30–15.00 på Moer sykehjem, Tunveien 2, i 1. etasje ved kantina. Det vil være et oppfølgingsmøte 25.02.20 etter endt kurs.

Det vil være 2 kursledere og ca. 12 kursdeltakere.

Påmelding innen 13.12.19. Pris 500,– inkl. kursbok.

Det skrives under på en taushetserklæring om at det som snakkes om i gruppa blir i gruppa.

Kurset er for dem som bor eller studerer i Ås kommune. Bor du i en annen kommune kan du få tilbud ved ledig plass.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her