icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Hjem   ›   Toppmeny   ›   Selvbetjening   ›   Gata mi

Manglende frisikt gir farlig kryss

Vei
2017-06-18 10:58 (#40585)
Ferdigbehandlet Ferdigbehandlet

Adresse: Krysset Kjærnesveien-Nessetveien 1
Kart


Utkjøringen fra Kjærnesveien til Nessetveien er blitt farlig og veldig uoversiktlig etter at det ble satt opp en jordvoll langs sykkel- og gangstien, og autovern langs Nessetveien! I tillegg til det høye gresset som aldri blir klippet før langt utpå sommeren, er det nå altså LAGET to nye stengsler som har tatt bort frisikten og skapt et farlig kryss. Selve jordvollen pluss ugress oppå, gjør at syklistene, som gjerne kommer fort, nordfra, er skjult helt til de plutselig dukker opp i fotgjengerfeltet.
Tidligere kunne man aktpågivent kjøre ut i Nessetveien når man så blinklysene til bilene nordra, som viste at de skulle til høyre mot Kjærnes, og at vi dermed kunne rekke å kjøre ut på Nessetveien hvis det ellers var klart. Autovernet gjør at man ikke lenger kan se tegnene til medtrafikantene, er man heldig kan man se toppen av bilen, og man står og venter og venter - og så viser det seg at man kunne ha kjørt likevel. Det er nok av biler på Nessetveien, særlig når Nordbytunnelen er stengt, da er det saktegående kø. Det positive er at bilistene på Nessetveien gjerne slipper oss utpå ved å signalisere og lage en luke vi kan hoppe inn i. Dessverre ser man nå bare signalene fra bilene sørfra...
Reglene for frisiktsone kan umulig være ivaretatt ved denne utkjøringen. Også ved utkjøringen på motsatt side, Askehaugveien ut i Nessetveien, er det skilter som hindrer sikt.
Tilbake til Kjærnesveien: Den har også en liten oppoverbakke ut mot Nessetveien, og akkurat der er det ofte glatt om vinteren, noe som gjør at man spinner og må nærmest ta fart ut i Nessetveien, når man skal kjøre etter å ha foretatt en full stopp. Ønsker sterkt en utbedring av dette krysset! Det har vært flere nestenulykker der, og det har smelt noen ganger, senest for noen uker siden, hvor den ene bilen ble slynget i grøfta.
Kommentar fra kommunen:

Nessetveien og Kjærnesveien driftes og vedlikeholdes av Statens vegvesen region øst, så du må henvende deg dit.