Lions Club Ås Eika overrekker hjertestarter til ordfører Alnes

Lions Club Ås Eika overrekker hjertestarter til ordfører Alnes

  

Ga hjertestarter til kommunen

Lions Club Ås/Eika overrekker en hjertesarter til ordfører Johan Alnes, som satte stor pris på gaven og engasjementet.

President Birgit Gullerud forteller at de hadde en motevisning i april på Ås videregående skole. Her samarbeidet de med flere forretninger og firmaer i Ås. Publikum betalte inngangspenger, og kjøpte lodd for å støtte den gode saken.

- Alle pengene som kom inn ble brukt til hjertestarteren. I tillegg har klubben samlet inn et beløp, som vi har brukt til å kjøpe den kassen som hjertestarteren er plassert i, opplyser Gullerud.

Hele 26.000 kroner ble samlet inn av den driftige klubben.

- Vi vil at den skal komme alle i Ås til gode. I kulturhuset vil det samles mange mennesker når driften kommer i gang. Derfor vil vi at den skal stå her, supplerer Tove Heen, tidligere president og stifter av klubben.

- Fra før av er det en hjertestarter plassert på Moer sykehjem og en på videregående skole.

Ordfører Johan Alnes er svært glad for gaven.

- Jeg er glad for at frivililge lag og foreninger bidrar på denne måten i Ås. De har ofte brøytet mark, slik at kommunen senere kunne ta over ansvaret. Dette er et fint samspill, og et flott engasjement. Gaven kan hvem som helst, når som helst,  få bruk for - uansett alder!

- Gaven ha vært klar en stund, men siden det drøyde med åpningen av hele kulturhuset, ville vi vente med overrekkelsen til vi visste hvem som var ordfører i høst, avslutter president Birgit Gullerud.