icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
30. juni - 14:16
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Du er her:   Hjem   ›   Tjenester   ›   Næringsliv   ›   Aktuelt om næring
IMG_1407
  

Follo-bedrift med internasjonalt potensial

Hvordan lykkes som gründer? Seriegründer Kåre Sekkesæter gir innblikk i det å være grunder på Gründerkafe onsdag 13. september kl. 17 på Ås stasjon.

Ideen bak løsningen
- Jeg vil gjøre hverdagen litt bedre for folk og bidra til å finne nye løsninger, forteller Sekkesæter.-  Det er drivkraften bak det å være gründer. - Man må finne en løsning på et problem som folk har og som de er villig til å betale for.

Hva gjør du med utemøblene til vinteren når du ikke har plass innomhus? Sekkesæter hadde møtt mange oppgitte mennesker som sto med denne problemstillingen og dermed kom ideen til en oppbevaringsløsning. Løsningen har unike egenskaper som gjør at den er enkel å bruke, tar vare på møblene dine og kan gjenbrukes år etter år.

IMG_1289 2.jpeg                           IMG_1407.jpeg      

Velkjent løsning for mange (Foto: K. Sekkesæter)                Møblene står beskyttet ( Foto: K. Sekkesæter)

Seriegründer
Bedriftsetablering er likevel ikke alltid like enkelt. Sekkesæter har startet to selskaper tidligere, som av ulike årsaker ikke fikk like god klaff som det han jobber med i dag.  Den erfaringen det ga har gjort at han har kommet mye lenger i dag og vil lykkes.

- Vi trenger flere gründere som lykkes. - Mange har gode ideer, men det kan være krevende å ta ideene over i en kommersialiseringsfase, hvor du ikke kan forvente å tjene penger på en god stund. – Da gjelder det å ha trua, selv om det går i motbakke, forteller Sekkesæter.

– Økonomien din må også tåle det, for du kan ikke belage deg på å få støtte fra Innovasjon Norge. - Det gjelder også å ha godt nettverk og finne personer med komplementær kompetanse og ferdigheter, som bringer både deg og produktet ditt videre, sier han.

Marius Sandivik som drifter Etablerertjenesten i Follo har vært en viktig del av Sekkesæters nettverk gjennom alle bedriftsetableringene. – Jeg kom i kontakt med Etablerertjenesten da jeg trengte en attest for å kunne motta arbeidsavklaringspenger fra NAV mens jeg etablerte egen virksomhet.

– Etablerertjenesten har gitt mange gode tips og råd og ikke minst nye kontakter som har vært avgjørende for å lykkes, forteller Sekkesæter.

Vekstbedrift med internasjonale ambisjoner
Til våren lanseres løsningen på markedet og Sekkesæter har planene klare for de neste årene. – Vi satser internasjonalt og tenker å gå ut i Skandinavia om kort tid. - Vi vil trolig ansette rundt 20 personer i løpet av de neste par årene, slik at vi kan gjøre så mye som mulig selv og bygge kompetanse.

Sekkesæter tenker å etablere bedriften lokalt i Drøbak, der han også bor. - Drøbak trenger flere arbeidsplasser, mener han.

Grunderkafe
Du møter Kåre Sekkesæter, andre grundere Innovasjonssenter Campus Ås og Etablerertjenesten i Follo på Grunderkafe på Ås stasjon onsdag 13. september kl. 17.