icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Bilde fra åpning av utstilling om Ås framtid

Bilde fra åpning av utstilling om Ås framtid

  

En spennende ”reise” i et visjonært og attraktivt Ås sentrum

- Vi kan bruke utstillingen og oppgavene som inspirasjon til å utvikle Ås gjennom planlegging, sa varaordfører Marianne Røed i sin åpningstale.

Utstillingen finner du i Ås kafe på Ås stasjon fram til 16. desember.

- Ås kommune har det siste året jobbet med ny kommuneplan for Ås. Et viktig mål i tiden fremover er å utvikle Ås sentrum til et attraktivt kommunesenter med handel, service og et allsidig kulturtilbud, innledet Røed.

Kommunen har derfor invitert studenter ved institutt for landskapsplanlegging til å komme med kreative ideer og planer til hvordan kommunen kan lykkes med dette.

-Vi synes resultatet av studentenes gruppearbeid bør vises frem for allmennheten og har derfor fått i stand denne utstillingen. Studentene har jobbet med 10 ulike temaer som alle er viktige for en god utvikling av et tettsted i vekst, informerte varaordføreren, og la til:

- Vi vil at folk skal ønske å bo og jobbe i Ås, at det er trygge og trivelige bomiljø. Studentene, ansatte ved UMB, barn, ungdom, gamle, foreldre, single, innbyggere, næringsdrivende, nåværende og fremtidige, alle ønsker vi oss et attraktivt Ås sentrum! Utfordringen ligger i at attraktivitet ikke innebærer det samme for oss alle, så det må gis rom for fleksibilitet og allsidighet slik at de fleste behov dekkes.

Hun så også flere fordeler ved å engasjere stundenter fra UMB.

- Det er også et stort skritt i riktig retning i forhold til samarbeid mellom kommunen og UMB. Lokalpolitikere, administrasjon og innbyggere kan få et innblikk i noe av det som rører seg på UMB, og studenter som ikke er herfra kan bli bedre kjent med kommunen de studerer i. Til slutt vil jeg takke først og fremst studentene, men også lærerne ved kurset og Follo Futura, som alle har bidratt til at vi gjennom denne utstillingen kan få inspirasjon for en god utvikling av et tettsted som Ås!

Til slutt ønsket hun alle frammøtte en god og spennende ”reise” i et visjonært attraktivt Ås sentrum, og erklærte utstillingen for åpnet!

 

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her