icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Hjem   ›   Tjenester   ›   Andre nyttige sider   ›   Natur, klima og miljø
Vinnere av Sykle til jobben i Ås 2018
  

Vinnere av Sykle til jobben i Ås 2018

Ås kommune og NMBU ønsket å gi ekstra motivasjon til deltakerne i aktivitetskampanjen Sykle til jobben, og har nå trukket individuelle og lagpremier blant de spreke deltakerne.

 

Vinnerlaget ble i år «Naverne» fra NAV-kontoret i Ås, som hadde et snitt på 157,6 poeng for hele perioden. På andre plass kom Friskliv Ås (154,5 poeng), og tredjeplassen ble også tatt av et lag fra NAV Ås; Vinnerlaget (150,25 poeng).

Stolte vinnere av Sykle til jobben i Ås 2018: F.v. Steinar Steffenrem (individuell førsteplass), Hilde Kræmer Moe, Egil Haugane og Mari Tove Støylen (vinnerlaget «Naverne»).
Stolte vinnere av Sykle til jobben i Ås 2018: F.v. Steinar Steffenrem (individuell førsteplass), Hilde Kræmer Moe, Egil Haugane og Mari Tove Støylen (vinnerlaget «Naverne»).

Målrettet lagånd hos vinnerlaget

Tre av deltakerne på vinnerlaget «Naverne» kom til Borggården for å ta imot diplom og kinobilletter i premier. De to siste deltakerne, Gunhild Smidesang Andreassen og Anders Glette kunne ikke komme, men er også fornøyde med seieren.

NAV’erne er fornøyde med sin egen innsats, og kan fortelle at de har jobbet hardt for å få i havn seieren:

-Vi har støtta og oppmuntra hverandre hver dag. Vi har til og med hatt frokostmøter med strategi for hvordan vi skal bli det beste laget, forteller Mari Tove Støylen.

- Vi har jobba med å få gode resultater både på poeng, kilometer og tid, fortsetter hun, og bedyrer at det er Egil Haugane som har gitt uttelling på antall kilometer tilbakelagt.

- Jeg sykler tur – retur Oslo- Ås hver dag, forteller Egil, som sier han altså har bytta ut toget med en enda mer miljøvennlig transportform.

- Det tar ikke så mye lenger tid å sykle enn å ta toget, det tar en time og førti minutter hver vei, sier han. - Og så får jeg så enormt mye energi av det! Og det er en fantastisk start på dagen å sykle langs Gjersjøen i morgensola, smiler Egil.

Hilde Kræmer Moe, og så fra vinnerlaget «Naverne» skryter av hvor fint det er å sykle i Ås kommune. – Det er så mange fine gårdsveier og fint landskap her, så det er en fryd å sykle!

Poengsanking var motivasjonsfaktor

Seks deltakere i Ås kommune hadde full pott med poeng, 180 poeng. Den heldige som ble trukket blant disse seks beste var Steinar Steffenrem som jobber på Ås ungdomsskole, som fikk et gavekort på 1000,- kr på en sportsbutikk. Steinar sier at han synes det var morsomt å delta, og en motivasjonsfaktor å sanke opp til tre poeng hver dag.

-Hvis det var en dag jeg bare hadde fått to poeng, tok jeg en halvtimes mosjonstur for å få full pott. Det var også motiverende at kona var med, og vi hadde intern konkurranse i familien, ler han. – Kona mi sykler fra Ås til jobb i Nordby hver dag, og Sykle til jobben har gitt henne ekstra piff til å bytte bilen med sykkel.

Steinar Steffenrem tok også imot lagpremien på vegne av laget han var med på, «Opprykket», der også Mari Solberg, Johanna Szilvay og Marianne Widskjold var med. Dette laget fikk også billetter til Ås kino i premie, som ble trukket blant alle lag med mer enn gjennomsnittlig 50 poeng.

Øvrige vinnere av individuelle premier, gavekort på 1000,- kroner er Vibeke Voldvik som ble trukket som vinner blant de 154 personene som oppnådde mer enn 40 poeng i kampanjeperioden. Jeanette Thimamontri ble trukket som vinner blant de 156 personene som hadde ti poeng eller mer på aktiv transport, det vil si at man tok beina eller sykkelen istedenfor bilen.

 

Feiring av NAV Ås sin seier: Fv. Camilla Stensrud Teigen, Mari Tove Støylen, Randi Falao, Egil Haugane, Uzma Malik og Hilde Kræmer Moe.
Feiring av NAV Ås sin seier: Fv. Camilla Stensrud Teigen, Mari Tove Støylen, Randi Falao, Egil Haugane, Uzma Malik og Hilde Kræmer Moe.

Ledelsen tilrettelegger for deltakelse i Sykle til jobben

Fra NAV Ås var det ikke bare vinnerlaget som stilte. Ledelsen og kollegaer var også med på feiringen med jordbær og mozell i sola i Borggården.

- Det har vært stort engasjement på vårt NAV-kontor, med tre konkurrerende lag, forteller avdelingsleder Camilla Stensrud Teigen.

NAV-leder Randi Falao sier det har vært viktig for ledelsen å legge til rette for de ansattes deltakelse i kampanjen, og at engasjementet rundt kampanjen har vært positivt for arbeidsmiljøet.

Oppfordrer ledere til å motivere sine ansatte til å delta neste år

Steinar Steffenrem synes det er bra at Ås kommune promoterer Sykle til jobben, og har betalt påmeldingsavgiften slik at det er gratis for de som bor, jobber og studerer i Ås å delta.

Han synes det er viktig at også ledelsen på arbeidsplassen går foran og motiverer de ansatte til å delta i denne typen aktiviteter. – Det er jo faktisk et tema i arbeidsmiljøloven at arbeidsgiver skal vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant arbeidstakerne, sier Steinar.

Samarbeid på tvers

Med på premieutdelingen var også SLT – koordinator Bjørn – Erik Pedersen, folkehelsekoordinator i Ås kommune, Bente Sperlin og Miljøkoordinator på NMBU, Lena Marie Kjøbli, som alle bidrar i sykkel- og gåsatsingen i kommunen. Bente Sperlin har bidratt med folkehelsemidler til kampanjen, siden dette er et viktig folkehelsetiltak. Lena Marie Kjøbli sier det er veldig positivt at NMBU og kommunen kan samarbeide om satsingen for å få flere til å sykle og gå i Ås. Hun ser fram til videre samarbeid om kampanjer og tilrettelegging for sykling og gange på arbeidsplassene i kommunen, nå som Ås kommune har vedtatt både strategi og tiltaksplan for økt sykling og gange.

Les mer om kampanjen Sykle til jobben 2018 her.

Se oversikt over premiene i Ås kommune her.