Forbrukerrådet logo

Forbrukerrådet logo

  

Ås kommune blant landets 20 beste i stortest

I Forbrukerrådets test av servicenivået for  teknisk etat i 150 kommuner, var Ås en telefonbesvarelse fra seier!

Kommunen fikk 75 av 100 oppnåelige poeng. Det ga delt 19 plass med Vestby kommune. Undersøkelsen av servicenivået til teknisk etat i kommunene omfattet informasjon tilgjengelig på Internett, svar på e-post henvedelser, samt at testerne anonymt ringte til kommunene.

På nettet fant testerne svar på seks av åtte spørsmål. De fant en død link om fasadeendringer, og det manglet informasjon om hva man bør gjøre før feieren kommer. Det ga 30 av i alt 40 poeng.

"Ås i Akershus, Eid i Sogn og Fjordane, Mandal i Vest-Agder og Andebu i Vestfold svarer raskt og godt på alle de tre e-postene vi sendte", skriver testansvarlig Geir Røed på Forbrukerrådets hjemmeside.

Her får Ås også toppkarakter med 30 av 30 mulige poeng.

Kommunen fikk to telefoner, og Ås svarte godt på den ene. "Er det etter de nye energikravene mulig å bruke tolagsvinduer når vi har 20 centimeter isolasjon i veggene?" Dette var spørsmålet testerne ikke fikk svar på i Ås. Her må det legges til at når det gjelder dette spørsmålet, så er det noe som kommunene ikke er forpliktet til å kunne svare på.
 

Dette ga Ås 15 av 30 mulige poeng, så korrekt svar her hadde gitt full pott også på denne deltesten. Da hadde Ås fått 90 poeng samlet, og vunnet hele testen! Små marginer, men testansvarlig Geir Røed mener Ås kommune skal være godt fornøyd med resultatet.

- Det er kort avstand til karakteren "meget bra" som er 81 poeng, dere manglet bare 6 poeng. Vinneren fikk bare 13 poeng mer. Og det er vedlig mye bedre enn ned til sisteplassen som fikk 24,5 poeng.