icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Landfasen av Ukjent salamander Danskerud Foto Bonsak Hammeraas Ås avis
  

Biologisk kartlegging av dammer sommeren 2010

Follo-kommunene utgjør ett av få områder i Norge med en større bestand av stor salamander.
Landfasen av Ukjent salamander Danskerud Foto Bonsak Hammeraas Ås avis
Landfasen av Ukjent salamander Danskerud Foto Bonsak Hammeraas Ås avis

I 2008 utarbeidet Direktoratet for naturforvaltning en handlingsplan for stor salamander og Fylkesmannen i Oslo og Akershus koordinerer arbeidet med å følge opp planen.

I 2010 har arbeidet med å ta vare på stor salamander fått ytterligere fokus gjennom at arten er utpekt som prioritert art i henhold til naturmangfoldloven. Våren 2010 ble forskrift for prioritert arter, herunder stor salamander, sendt på høring.

Follo-kommunene utgjør ett av få områder i Norge med en større bestand av stor salamander. Ås kommune gjennomførte i 2009 en kartlegging for å få bedre oversikt over dammer der denne arten kan finnes. Kartleggingen fortsetter med enda større omfang i 2010, med en planlagt kartlegging av 80-100 dammer.

Kjell Sandaas er innleid av kommunen for å gjennomføre arbeidet og vil være i felt i juni, juli og august. Stor salamander trives godt i små dammer og mange av disse er gårdsdammer. Han vil derfor måtte foreta undersøkelser på private eiendommer.

Kommunen håper aktuelle grunneiere ser positivt på en slik kartlegging og oppfordrer alle til å ta godt i mot Sandaas. For mer informasjon og spørsmål, kontakt Cornelia Solheim, plan- og miljøvernrådgiver i Ås kommune, tlf 64 96 20 73, e-post: cornelia.solheim@as.kommune.no.

Link til fjorårets undersøkelse.

Les hva Ås Avis skrev om saken i sommer.

 

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: Ivar Ola Opheim |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her