Navidad con música barroca

Kom julestresset i veien for årets julekonsert? Ensemble WIRAKOCHA gir deg sjansen til å oppleve en helt ny type julekonsert, ganske passende sånn helt i begynnelsen av det nye året.

Vi spiller vakker, rytmisk, energisk og stemningsfull julemusikk fra de spanske koloniene i Latin-Amerika på 1600-tallet.

Barokkens blomstrende tonespråk møter rytmikken og temperamentet til urbefolkningen og sammen skaper de et helt unikt musikalsk uttrykk. Repertoaret har opphav i en mørk periode av historien da krig, slaveri og undertrykkelse herjet. Alvor og desperasjon kommer til syne men den menneskelige evnen til å skape skjønnhet og glede gjennom musikk vises å være ustanselig.

Jesuittene brukte kirkemusikk for å spre den kristne troen i de spanske koloniene. Grupper av afrikanske slaver og asiatiske arbeidere ble hentet for å grave etter gull og jobbe på plantasjene og sammen med urbefolkningene satte de sitt preg på den nye musikken. Med røtter i alle verdens hjørner tror vi at dette repertoaret kan snakke til alle mennesker, på tvers av kulturer og uavhengig av opphav.

Det meste av repertoaret er vokalmusikk fra Mexico, Guatemala og Peru. Språket blir derfor spansk, men noen av verkene har også tekst på urspråkene quechua (Inka) og nathual (Aztek), og dialekter som kun har overlevd i manuskripter. ENSEMBLE WIRAKOCHA skiller seg fra tradisjonelle ensembler ved at alle våre musikere synger, eller veksler mellom å spille og synge på forskjellige stykker. Dette skaper en helt spesiell atmosfære og energi.
Musikerne:
Laila Finvik Pettersen - sopran og fortelling
Adrian Lara - kontratenor og panfløyte
Kristin Janset – blokkfløyter
Oda Habbestad – barokkfiolin
Tove Bagge – barokkbratsj
Roar Bye – barokkcello
Nikolai Endresen Dahl – cembalo og tenor
Thomas Schoofs Melheim – theorbe og barokkgitar
Martin Ulvin – perkusjon
David Cariano – perkusjon

Billetter kjøpes i døra eller på hoopla.no: 200,-/100,-
Familierabatt kun i døra: 350,-


Konserten støttes av Norsk Kulturråd

Arrangør: Ensemble Wirakocha
: Ås kirke
Tid: sndag 13. januar 19:00
Konserter
https://www.facebook.com/events/2652039910...